Zalmrolletjes met groene asperges uit de oven

Zalmrolletjes met groene asperges uit de oven

Net als witte asperges ben ik ook dol op de groene variant; groene asperges. Omdat ze een korte bereidingstijd hebben, kun je er alle kanten mee op zoals wokken, roerbakken of grillen. Zelfs rauw zijn ze heerlijk. In dit gerecht worden ze opgerold in verse zalm en heel kort gegaard in de oven. Gezond, simpel en ontzettend lekker!

Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten

Ingrediënten
500 g zalmfilet zonder vel, aan een stuk
Bosje groene asperges
Zout en peper
Extra vierge olijfolie

DSC_6766_800x536

Bereiding
Was de asperges en dep ze droog. Snijd of breek het onderste harde gedeelde van de asperges af; je hoeft de asperges niet te schillen. Snijd met een lang, vlijmscherp mes lange, middeldikke plakken van de zalmfilet.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de zalmplakken met peper en zout en leg op iedere plak een aantal asperges.

DSC_6773_790x600

Rol de zalm op en leg de rollen op een licht ingevet bakblik met de naad naar beneden. Bestrooi de rollen met wat zout en peper en druppel er wat olijfolie overheen.

DSC_6776_800x536

Bak de rolletjes ongeveer 8 minuten in de oven, of totdat de zalm nog net niet gaar is. De zalm gaart uit de oven nog iets verder, waardoor hij uiteindelijk op je bord de perfect garing heeft. Serveer met gebakken rosti en een gepocheerd ei.

Zalmrolletjes met groene asperges uit de oven

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*