Zalmtartaar

Zalmtartaar

Visliefhebbers opgelet! Ik heb namelijk weer een heerlijk visrecept voor jullie. Deze zalmtartaar is gemaakt van zowel verse als gerookte zalm en heeft daardoor een hele fijne en subtiele vissmaak. Serveer met wat knapperig geroosterd brood als elegant borrelhapje, of serveer als feestelijk voorgerecht met wat rucola, kappertjes en in de oven gepofte cherrytomaat. Genieten!

Voorgerecht / hapje – voor 2 of 4 personen – 15 minuten + 1 uur koelen

Ingrediënten

  • 150 g verse zalmfilet, zonder vel
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/4 sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 40 g gerookte zalm
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • Mayonaise
  • 1 citroen, alleen het sap

DSC_5356_691x600

Bereiding
Snijd de verse zalm met een vlijmscherp mes in piepkleine blokjes. Snijd ook de gerookte zalm in kleine stukjes.

DSC_5363_800x536 DSC_5365_800x536

Breng de witte wijn met de sjalot tegen de kook aan en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat een minuut afkoelen.

DSC_5366_800x536

Voeg dan de blokjes verse zalm toe, roer circa 10 seconden door en laat de zalm uitlekken in een vergiet (de zalm moet nog net niet helemaal gaar zijn).

DSC_5367_800x536 DSC_5368_800x536

Doe de uitgelekte zalm en sjalotjes in een kom, samen met de gerookte zalm en bieslook en breng het geheel smeuïg op smaak met wat mayonaise, citroensap, peper en zout.

Zalmtartaar DSC_5470_800x567

Zet de zalmtartaar in de koelkast en laat helemaal afkoelen. Serveer met wat licht geroosterd brood als smakelijk borrelhapje, of serveer als feestelijk voorgerecht.

Zalmtartaar

Eet smakelijk!

Comments

  1. Greetje says:

    Kan hier ook gewoon boullion gebruikt worden ipv wijn?

Speak Your Mind

*