Zelfgemaakte Aioli (knoflookmayonaise)

Zelfgemaakte Aioli (knoflookmayonaise)

Aioli wordt vooral in Spanje en Frankrijk veel gegeten en onder andere geserveerd bij salades, koud vlees, vis, pastasalades, tapas en gekookte groenten. Deze zelfgemaakte knoflookmayonaise smaakt echt veel lekkerder dan een pot kant-en-klare aioli uit de winkel en is bovendien heel makkelijk om te maken.

Ingrediënten
2 eidooiers (ik gebruikte grote eieren)
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 tl mosterd
100 ml zonnebloemolie + 50 ml extra vierge olijfolie
1/2 citroen, uitgeperst
Zeezout en peper uit de molen

Voor het slagen van dit recept is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Mocht je eieren in de koelkast bewaren, haal ze dan ruim een half uur van tevoren uit de koelkast.

DSC_3484_402x600

Verder nodig
Keukenmachine

Bereiding
Meng de knoflook, eidooiers en mosterd in de keukenmachine ongeveer 3-5 minuten. Doe de beide oliën in een maatbeker met schenktuit.

DSC_3485_800x536

Laat de motor op de laagste stand draaien en schenk de twee soorten olie in een dun straaltje bij het mengsel, net zolang totdat er een stevige en romige mayonaise ontstaat.

DSC_3495_665x600

DSC_3494_800x536

Het kan zijn dat je iets meer of minder olie nodig hebt om de gewenste dikte te bereiken. Stop direct met mengen zodra de aioli de gewenste dikte heeft; als je te lang blijft mengen kan de mayonaise gaan schiften.

DSC_3497_800x536

Voeg naar smaak het citroensap en flink wat zout en peper toe.

Zelfgemaakte Aioli (knoflookmayonaise)

Doe de aioli in een mooi kommetje en serveer.

Enjoy!

Comments

  1. Met de staafmixer gaat het ook prima!

  2. Kan je de zelfgemaakte aioli ook bewaren en zo ja, hoe ?

  3. yvonne says:

    kan ik dit ook maken zonder keukenmachine?

Speak Your Mind

*