Zelfgemaakte cordon bleu

DSC_6242_600x402

Ik ben dol op cordon bleu! Een heerlijk gepaneerd stukje mals vlees gevuld met ham en kaas. Ik maak hem het liefste zelf zodat ik weet wat voor vlees er op mijn bord ligt. Omdat we nog volop in de aspergetijd zitten, serveer ik heerlijke asperges bij met een romige hollandaisesaus. Een winnende combinatie!

Ingrediënten voor 2 personen
2 ongepaneerde varkensschnitzels
2 plakken ham
2 plakken kaas (bij voorkeur lekkere smeltkaas zoals emmentaler, gruyère of raclette)
Paneermeel
Bloem
2 eieren
Vers gehakte peterselie
Zout en peper
Vloeibare bakboter

Bereiding
Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Leg op iedere schnitzel een plak ham en kaas en vouw de schnitzels dicht.

DSC_6226_600x402

DSC_6228_600x402

Probeer ze zo dicht te vouwen dat de kaas er tijdens het bakken niet uit kan lopen. Zoals je ziet op de foto gemaakt tijdens het bakken is dit mij helaas niet gelukt. Hoewel de druipende kaas er op de foto natuurlijk wel smakelijk uitziet is het lekkerder als de kaas tijdens het eten nog IN je cordon bleu zit.

Zet drie borden klaar. Eén met bloem, één met losgeklopt ei en een bord met paneermeel vermengd met de peterselie.

DSC_6230_600x402

Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan ei en tot slot het paneermeel. Verhit een koekenpan met vloeibare boter en bak de cordon bleu aan beide kanten goudbruin.

DSC_6238_600x402

DSC_6239_600x402

Ik serveerde de cordon bleu met wat gekookte asperges en aardappels overgoten met een lekkere Hollandaisesaus.

DSC_6248_600x402

Eet smakelijk!

Comments

  1. Juliette says:

    Heerlijk vleesgerecht, ik heb gekozen voor de kaas Le Rustique Munster. Het geheel samen geprikt met cocktail prikkers om de inhoud bij een te houden. Super gelukt. Dank jullie wel 😊

Speak Your Mind

*