Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Zelfgemaakte kipsaté oftewel saté ajam smaakt echt veel lekkerder dan kant en klaar gekocht. Het is bovendien ontzettend makkelijk om te maken!

Het liefst eet ik de kipsaté van de barbecue met een schepje zelfgemaakte coleslaw. Als het geen barbecue weer is kun je de saté ook prima binnen in de grillpan bereiden. Erg lekker bij de bami of nasi. De saté marinade kun je overigens ook gebruiken om garnalen of varkenshaas in te marineren. Op deze manier kun je zelf ook heel makkelijk saté udang (garnaal) of saté babi (varken) maken!

Het geheim 
Het geheim van de allerlekkerste saté is simpel. Gebruik goed vlees, een lekkere marinade en geef de marinade ruim voldoende tijd om in het vlees te trekken. Maak de marinade dus een dag van tevoren en marineer het vlees een nacht in de koelkast.

Ingrediënten voor ongeveer 5 sateetjes

  • 2 scharrelkipfilets, of kippendijen (zonder bot)
  • Portie saté marinade

Verder nodig
Satéprikkers

Bereiding
Snijd de kipfilets in middelgrote stukken en doe ze in een kom met de saté marinade.

DSC_7915_800x536

DSC_7921_800x562

Laat minimaal een uur, maar liever een nacht marineren. Week houten satéprikkers ruim een half uur van tevoren in koud water, anders verbranden ze op de barbecue. Haal de kip een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rijg de kip aan de satéprikkers.

DSC_8036_800x547

Rooster de kipsaté op de barbecue, of in een hete grillpan totdat ze rondom mooie grillstrepen hebben en de kip gaar is.

Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*