Zelfgemaakte shoarma (met pitabrood en koolsalade)

Zelfgemaakte shoarma (met pitabrood en koolsalade)
Dit is echt zo’n gerecht dat van mij iedere dag wel op tafel mag komen en waar ik gruwelijk van kan genieten: zelfgemaakte shoarma met pitabrood en witte koolsalade. Ik maak dit gerecht het liefst in het weekend, zodat de koolsalade en het vlees rustig kunnen marineren.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Voor het shoarmavlees

  • 450 g vlees naar keuze (bijv. ongepaneerde varkensschnitzels, filetlapjes, of kipfilet), in smalle repen gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en in smalle halve ringen gesneden
  • 2 el shoarmakruiden met zout
  • 3 el zonnebloemolie + 1 extra eetlepel

Verder

DSC_4033_715x600

Verder nodig
Wokpan

Bereiding
Maak de witte koolsalade, dek af en bewaar zolang in de koelkast.

Meng het vlees met de paprika, ui, kruiden en 3 eetlepels olie en roer goed door elkaar.

DSC_4040_800x536 DSC_4056_800x536

Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 20 minuten (tot maximaal een hele nacht, voor nog meer smaak) in de koelkast marineren.

Bereid de pitabroodjes volgens de omschrijving op het pak. Verhit de wok met 1 el olie en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur, totdat het gaar is (tip: als het vlees aan de pan blijft plakken, moet je het nog niet omscheppen. Het vlees laat vanzelf los als het gaar is).

DSC_4115_800x595

Schep het vlees op een bord.

Snijd de pitabroodjes open en vul met de shoarma en de witte kool. Serveer eventueel met de knoflooksaus.

Zelfgemaakte shoarma (met pitabrood en koolsalade)

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*