Zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfs mijn man die niet dol is op ingeblikte tonijn, vindt deze zelfgemaakte tonijnsalade heerlijk. Het nadeel van kant-en-klaar gekochte tonijnsalade vind ik altijd de grote hoeveelheid saus. Smeuïg, ja graag, maar waar is de tonijn gebleven?! Gewoon lekker zelf maken dus, want dat is in een wip gebeurt. Zelfgemaakte tonijnsalade smaakt heerlijk bij de borrel op een toastje, op een broodje als lunch, of maak de tuna melt: een knapperige tosti belegd met tonijnsalade, tomaat en kaas. Heerlijk!

Toastsalade – 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1/4 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el mayonaise of halvanaise
  • 1 el fijngehakte verse peterselie
  • Peper en zout uit de molen

DSC_1374_800x533

Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en meng in een kom met alle overige ingrediënten.

DSC_1376_677x600

Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Zelfgemaakte tonijnsalade

Enjoy!

Comments

  1. Michael says:

    Hallo,

    Ik gebruik voor deze salade 1 deel volle mayo en 1 deel magere yoghurt (toch wat slanker).

    Voor zalmsalade, zalm uit blik schoonmaken en fijn prakken
    3 el mayo, 3 el mag. yoghurt
    tabasco, Worchestersauce,
    Vers gemalen zout en peper
    Zaanse tomatenketchup naar smaak
    Eventueel wat augurkjes (slices) fijnsnipperen.
    Eitje in stukjes erdoorheen

    Voila

  2. Net gemaakt, alleen ipv lente uitje, bieslook gebruikt omdat ik geen lente uitjes in huis heb en bieslook in eigen tuin heb…

  3. Ook heerlijk om er een beetje appel bij door te doen! Lekker fris.

  4. hoi Annemiek,
    ik vroeg net om een recept voor tonijnsalade voor de melting tuna toasten nu heb ik het recept voor me.
    bedankt voor je heerlijke recepten foto’s
    fijne dag
    gerie

  5. Ik ben gek op tonijnsalade, ik doe er vaak ook nog stukjes zongedroogde tomaat door en wat fijngesneden olijfjes, of ik gooi er nog wat feta doorheen. Je kan echt eindeloos variëren met zo’n salade!

  6. Sylvia Koopman says:

    Eindelijk toch maar eens tijd voor wat complimenten. Ik lees altijd met veel plezier je recepten, of ze nu lastig of makkelijk te maken zijn en heb er al heel wat gemaakt op kookavonden met vrienden. De moeite die je neemt voor duidelijke uitleg en bijbehorende foto’s, top en zo leuk om mensen die niet zo graag koken en minder bedreven zijn, enthousiast te zien worden. Heb een mooie dag vandaag, eindelijk weer een heerlijk zonnetje! Hartelijke groet, Syl

Speak Your Mind

*