Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

Deze whisky cocktailsaus is een echte klassieker en mag niet ontbreken in de bekende garnalencoctail, maar smaakt ook heerlijk bij een stukje vlees of kip van de barbecue of gourmet.

De whisky zorgt voor de echte, authentieke cocktailsmaak en geeft de saus een lekkere kick. In dit recept voeg ik twee eetlepels toe, maar je kunt hier gerust mee experimenteren. Wij houden van brutale saus …

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el whisky
  • 1 el citroensap

Bereiding
Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kommetje door elkaar en roer totdat je een mooie egale romige saus hebt. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat meer ingrediënten toe. Bij ons is dat altijd de whisky… 🙂

Maak voor kleine kinderen altijd een alcoholvrije versie omdat alcohol, hoe weinig ook, nu eenmaal slecht voor ze is.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Guido Van Geem says:

    het perfecte recept van mijn moeder voor cocktailsaus. Komt redelijk in de buurt van jouw recept :
    Zelfgemaakte mayonaise (nooit uit een potje!)
    4-2-1 : 4 mayonaise, 2 ketchup, 1 whisky (altijd lepels) en een (klein) beetje worcesterchiresaus (naar smaak)

  2. lya van gelder says:

    Hoi Annemiek,

    Leuk om te zien dat recept. Ik maak
    het al ruim dertig jaar op deze manier.

    Leuk ook dat het nog steeds gewaardeerd
    wordt.

    Maak hem deze kerst ook voor mijn schoonouders.
    Dit kennen ze en vinden het lekker.Iets nieuws is
    niet echt aan hun besteed.

    Daarna krijgen ze de zalm en croute.

    Ga er gewoon vanuit dat ze dat lekker vinden.
    Heb ik ca.20 jaar geleden ook wel eens gemaakt
    niet met die boter en mosterd maar iets wat daar wel
    op leek.Kreeg toen geen klachten neem aan nu ook niet.

    Het recept is nu volgens mij lekkerder en verfijnder.

    Groetjes Lya

    • De whiskysaus gaat over een garnalencocktail neem ik aan… 😉 Zalm en croute en misschien nog een dessert? Mmmm… Met zoveel heerlijke klassiekers kan jouw kerst niet anders dan geslaagd worden. Geniet ervan Lya!

  3. Bijna net hetzelfde gemaakt dit weekend. Ik wou cocktailsaus voor bij rauwe groenten, maar had geen potje in huis, dus dacht ik zelf maken 🙂
    Heb wel cognac gebruikt in plaats van wisky. Maar idd, veeeeeeeel beter dan uit een potje. Soms maak ik mijn mayo ook zelf, maar had geen tijd meer. Maar resultaat met de mayo uit een potje vond ik eigenlijk ook heel geslaagd en minder werk.
    Gr. Julie

    • Hoi Julie, ik heb ook al meerdere pogingen gedaan tot het maken van mayonaise. Helaas nog steeds niet het goede recept gevonden want de olie smaak was iedere keer te overheersend… maar ik geef niet op 🙂

    • Benjamin Vandenberg says:

      azijn, mosterd, eigeel, gladmengen, hier druppelsgewijs olie aan toevoegen. Paprikapoeder myoteren met de whiskey/cognac afblussen citroensap toevoegen en gladroeren met de tomatenketchup dit bij je mayo en smulluen maar

  4. Voor nog wat meer pit, doe ik er graag nog een heel klein beetje fijngesneden sjalot bij en wat peper. Maar lekker is het, zeker weten!

Speak Your Mind

*