Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
De klassieke bruschetta belegd met tomaat, basilicum en knoflook ken je wel toch? Je krijgt hem vaak bij de Italiaan als hapje van het huis. Ik ben er dol op! Kijk hier voor alle bruschettarecepten die ik met je deelde.
Vandaag is het tijd voor weer twee nieuwe varianten, namelijk bruschetta belegd met parmaham en zalm.
Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Zomerrecepten, Voor bij de borrel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het stokbrood in schuine plakken en verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik. Druppel wat olijfolie over het stokbrood. Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat het licht goudbruin en knapperig is.
Halveer de knoflooktenen en wrijf hiermee met de opengesneden kant over het stokbrood – zo krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak zonder te overheersen. Bestrooi de bruschetta met wat zeezout.
Beleg 1 stokbrood met een lepeltje pesto, mozzarella, stukje parmaham, tomaat, sjalot en garneer met wat basilicum en rucola. Druppel wat olijfolie over de bruchetta en bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.
Beleg 1 stokbrood met een lepeltje pesto of olijventapenade, mozzarella, tomaat, zalm, kappertje en garneer met wat basilicum en rucola. Druppel wat olijfolie over de bruschetta en bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.
Verdeel je liefde