Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Mozzarella is een van mijn favoriete kaasjes om een lekker hapje mee te maken. Door zijn zachte en neutrale smaak kun je hem bijna overal mee combineren. Om je te inspireren heb ik drie verschillende mozzarellahapjes gemaakt die heerlijk smaken bij de borrel, of waarmee je rond kunt gaan op een verjaardag of feestje. Enjoy!
Wikkel een reepje mozzarella, tomaat en basilicum in parmaham en serveer met een schaaltje balsamicoazijn om in te dippen.
Besmeer plakjes stokbrood met pesto en beleg met tomaat en mozzarella. Bak enkele minuten in de oven op 180 graden, totdat de mozzarella gesmolten is. Bestrooi de crostini voor serveren met verse basilicum. Het is ook lekker om sneetjes stokbrood licht krokant te bakken in de oven en achteraf te beleggen met blokjes fijngesneden tomaat — op smaak gebracht met knoflook, olijfolie, zeezout en basilicum — en mozzarella.
Mozzarella in blokjes snijden en marineren in pesto, of olijventapenade. Om en om met reepjes gerookte zalm en olijven aan spiesjes rijgen.
Verdeel je liefde