5x hitte-proof zomersalade

5x hitte-proof zomersalade

Zomer, wat een zomer. Al weken achtereenvolgend genieten we in Nederland van prachtig zomerweer en aankomende week zit de eerste hittegolf er aan te komen. Wat eet jij graag op een warme, tropische zomerdag? Wij zijn dol op salades. Van pastasalades, couscoussalades tot maaltijdsalades met pasta of krieltjes. Een salade is makkelijk te maken, snel klaar en smaakt heerlijk met warm weer. Ik heb 5x de lekkerste hitte-proof zomersalade voor je op een rij gezet. Blijft er wat over? De volgende dag smaakt hij heerlijk als lunch. 

1. Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Deze pastasalade met tonijn en sperziebonen smaakt heerlijk op een warme zomerdag met wat knapperig stokbrood erbij. Blijft er wat pastasalade over? Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Koud uit de koelkast smaakt hij heerlijk als lunch. Bewaar ook wat van de saladedressing zodat je deze later nog kunt toevoegen om hem weer iets smeuïger te maken. Zie ook de onderstaande variatietip.

Pastasalade met tonijn en sperziebonen

2. Couscoussalade met feta

Couscous is een fijn ingrediënt om op voorraad te hebben in je kelderkast. Met enkele verse ingrediënten uit de koelkast erbij zet je in een handomdraai een lekker gerecht op tafel. Deze couscoussalade met feta, tomaat, komkommer, lente-ui en peterselie is lekker fris van smaak en makkelijk om te maken. Serveer hem als bijgerecht bij de barbecue, of neem hem mee naar je werk als lunch.

Couscoussalade met feta

3. Maaltijdsalade met kip en kaastortellini

Een maaltijdsalade smaakt heerlijk op een warme zomerdag als je niet te lang in de keuken wil staan. Een lekkere slamelange is de basis waar je tal van toppings aan toe kunt voegen. In dit recept voeg ik gebakken kipfilethaasjes (die zijn snel klaar), een handje kaastortellini en ei toe als vullende ingrediënten. Knapperige rauwkost zoals tomaat, komkommer, radijs en wortel maakt deze maaltijdsalade met kip en kaastortellini compleet.

Maaltijdsalade met kip en kaastortellini

4. Panzanella met meloen, mozzarella en parmaham

De eenvoudige Toscaanse broodsalade panzanella is het ultieme zomergerecht om van je tomaten en brood af te komen. In deze variant voeg ik zoete meloen, zachte mozzarella en zoute parmaham toe. Een verrukkelijke combinatie. Deze panzanella met meloen, mozzarella en parmaham is een heerlijk gerecht om te serveren als lunch, voor-, of bijgerecht.

Panzanella met meloen en parmaham

5. Pastasalade Hawaï met kip en ananas

Op een warme zomerdag vind ik het heerlijk om een pastasalade te maken als avondeten. Het is snel klaar en je kunt er alle kliekjes uit de koelkast in verwerken. Dit keer geen kliekjes maar een pastasalade Hawaï met kip en ananas. Een heerlijke combinatie. Serveer als avondeten met lekker knapperig brood erbij. Wil je deze pastasalade als bijgerecht serveren bij de barbecue, dan kun je de kip achterwege laten.

Pastasalade Hawaï met kip en ananas

Zomerrecepten, Seizoen, Salades

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Altijd lekkere en simpele gerechten!!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin