7x pruimenrecept

7x pruimenrecept

In de pruimenboomgaard van mijn ouders regent het momenteel pruimen. Echt, ze krijgen de pruimen niet bijgeplukt. De voedselbank rijdt af en aan met kistjes en mijn vader brengt elke dag scheepsladingen pruimen naar bejaarden- en verzorgingstehuizen. Mijn moeder doet twee maanden lang niks anders dan pruimentaarten, pruimencakes en jam maken. Totdat het iedereen de neusgaten uitkomt.

Niet zo gek dus dat ik inmiddels al aardig wat pruimenrecepten met je heb gedeeld. Hierbij zet ik mijn favorieten op een rij! Wat is jouw favoriet?

Pruimenjam

Pruimenjam met kaneel

Pruimenclafoutis

Pruimenclafoutis

Pruimenlikeur

Zelfgemaakte pruimenlikeur

Pruimenvlaai

Zomerse pruimenvlaai

Pruimentaart

Pruimentaart van het bakblik

Pruimenchutney

Hartverwarmende pruimenchutney

Pruimencrumble

Pruimen crumble met kaneel en amaretto

Tot in de pruimentijd!

Seizoen, Zomerrecepten

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin