Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een aangemaakte groene salade komt bij ons bijna wekelijks op tafel. Nu het zomer is maak ik hem met verse kropsla (of botersla) uit eigen moestuin, anders gebruik ik een lekkere sla melange. Onmisbaar bij een lekker pastagerecht, of bij de barbecue!
De ingrediënten hieronder kun je als basis aanhouden, maar varieer hier gerust mee. Eigenlijk kun je alles in een salade stoppen wat je zelf maar lekker vindt, of wat er op dat moment in je koelkast ligt. Geraspte wortel, rode paprika, olijven, kappertjes, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes, mais, blokjes kaas of ham; het kan en mag allemaal!
Wereldgerecht, Thema recepten, Basisrecepten, Seizoen, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Groenten, Hartige keuken, Hollandse recepten, Bijgerecht, Salades
Grote salade voor 4 personen als bijgerecht
Voor de broodcroutons
Snijd eventueel de korstjes van het brood af en snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met een bodempje olijfolie en laat warm worden. Voeg de broodblokjes, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur, tot het brood goudbruin en krokant is. Hussel het brood regelmatig om.
Meng alle ingrediënten in een mooie saladeschaal. Bewaar eventueel afgedekt in de koelkast tot gebruik (bewaar de broodcroutons dan apart, anders worden ze zacht). Druppel de slasaus pas op het laatste moment (vlak voor serveren, anders wordt de sla slap) over de salade. Serveer direct.
Verdeel je liefde