Aardappelsalade van Opperdoezer Ronde (kookvideo!)

Ze zijn er weer! De Opperdoezer Ronde is niet zomaar een pieper. Dit smakelijke aardappeltje mag alleen verbouwd worden in het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Het is een vastkokende aardappel met een flinterdun schilletje. Schillen is dan ook niet nodig, even schoonboenen onder de kraan en klaar.

De Opperdoezer Ronde heeft een verfijnde, volle aardappelsmaak en is daarom uitermate geschikt om iets lekkers mee te maken. Ik maak er een heerlijke aardappelsalade van met ei en honing-mosterddressing die je koud als bijgerecht — bijvoorbeeld bij de barbecue — kunt serveren of serveer lauwwarm als hoofdgerecht met een stukje gebakken vis.

Pas op, je vreet je vingers erbij op! 

Kookvideo's, Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Aardappel en meer, Barbecuerecepten, Budget, Hollandse recepten, Snel, Vegetarisch, Zomerrecepten, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin