Aardbeien in chocoladedip

Aardbeien in chocoladedip

Een feestelijk hapje om op tafel te zetten tijdens Koningsdag, of om van te genieten tijdens een spannende voetbalwedstrijd: aardbeien in witte chocoladedip en blauwe suiker. Hup Holland Hup!

Ingrediënten

  • Doosje aardbeien
  • Bakje witte Choco Dip van Dr. Oetker, of zelf een (grote!) reep witte chocolade smelten*
  • Blauwe glittersuiker van Dr. Oetker, of zelf kristalsuiker kleuren met blauwe levensmiddelenkleurstof

*Het voordeel van zelf chocolade smelten is dat je een dikkere laag chocolade op de aardbei krijgt. De Choco Dip blijft heel dun en transparant.

Verder nodig
Bakpapier

Bereiding
Was de aardbeien maar laat de kroontjes zitten. Laat de aardbeien goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.

Smelt de Choco Dip volgens de gebruiksaanwijzing of smelt een reep witte chocolade. Houd de aardbeien vast aan het kroontje en dip ze voor driekwart in de chocolade.

Druk ze daarna voor eenderde in de blauwe suiker (roze mag natuurlijk ook) en leg ze voorzichtig op een met bakpapier bekleed bord.

Zet de aardbeien in de koelkast, zodat de chocolade op kan stijven.

Aardbeien in chocoladedip Aardbeien in chocoladedip
Enjoy!

Thema recepten, Kinderrecepten, Oranjerecepten, Chocolade, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin