Amandelcake met kokos

Amandelcake met kokos

Gesponsord — In de januarimaand experimenteer ik graag met het maken van gezonde recepten waar iedereen van kan genieten. Hoewel ik niet zo thuis ben in de wereld van de superfoods of andere gezonde voedingshypes zijn sommige ingrediënten uit die wereld me niet totaal vreemd.

Voor deze amandelcake met kokos hoef ik mijn huis niet uit. Alle ingrediënten staan standaard in mijn kelderkast. Niet eens per se omdat ze gezond(er) zijn, maar wel omdat ze lekker zijn. Deze amandelcake met kokos is makkelijk om te maken en gluten- en lactosevrij. Een heerlijk recept om schaamteloos van te genieten en met iedereen te delen! 

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • 100 ml DREAM Almond Sugar free
  • 200 g amandelmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder, of 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 3 el gesmolten kokosolie + 1 tl om in te vetten
  • 1 à 2 el honing
  • 2 el geraspte kokos

Amandelcake met kokos

Verder nodig
Brownievorm, ca. 20×31 cm (iets kleiner mag ook)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met kokosolie.

Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker schuimig — dit duurt circa 5 minuten. Voeg de DREAM Almond ongezoet, het amandelmeel, bakpoeder en de gesmolten kokosolie toe en spatel door het eimengsel. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak 30 minuten in de oven.

Bestrijk de warme cake met honing en bestrooi met de geraspte kokos. Serveer lauwwarm of koud.

Amandelcake met kokos

Amandelcake met kokos

Enjoy!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DREAM

Themarecepten, Glutenvrije recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
16 reacties

Deel je liefde

  1. Yindi

    Ik heb geen kokosbloesemsuiker in huis kan ik ook ipv stevia gebruiken ?

    1. Ja hoor, dat kan ook

  2. PP

    Spijt me voor de vraag maar wat is 100 ml, en waar zet ik de amandel dream? Of ik lees niet goed, sorry voor mijn vraag

  3. Kimm

    Waanzinnig lekkere cake, maar hem regelmatig en ook visite is zeer content..
    Niks meer aan doen.. 😉

    1. Leuk om te horen! 🙂

  4. Yvonne

    Net de cake uit de oven gehaald. En ook al geproefd. Lekker!
    Hoe kan ik hem het beste bewaren. Hij zit nog ik niet de bakvorn

    1. Je kunt hem het beste bewaren in een afsluitbare bak op een koele, donkere plek.

  5. Sacha

    Hoi ik zie niet wanneer de honing erbij kan.
    Of lees ik er overheen?

    1. Sacha

      Laat maar ik zie het al..
      Hij staat nu in de oven..!

      1. Enjoy! ?

  6. Lian aukema

    Hallo Annemiek, recept lijkt me erg lekker, alleen, de dream almond ken ik niet.
    Is dit een soort amandelroom?!

    1. Hoi Lian, Almond Dream is een zuivelvrije amandelmelk.

  7. Marianne

    De Amandel cake werd hier goed ontvangen, blijft lang vers

    1. Leuk om te horen Marianne! 🙂

  8. Romy

    Hallo,
    Ik heb een nieuw recept bedacht:

    Wat heb je nodig voor 3 cakejes:
    40 gram amandelmeel
    30 ml melk
    20 gr rietsuiker
    20 gr roomboter
    1 ei
    een snufje zout

    Hoe maak je het:
    1. Verwarm de oven voor op 160 graden
    2. Klop de suiker, de boter en het zout in een mixkom
    3. Voeg nu al kloppend het ei en het amandelmeel toe
    4. Giet het mengsel in de cakejesvorm
    5. Laat het een 50 min in de oven staan en laat het afkoelen
    Je kunt er eventueel nog chocolade dressing overeen gieten
    Eet smakelijk!

    1. Gabriella

      Hoi allemaal Heb dit recept net gemaakt maar het beslag is kruimelig en droog ?
      Heb het recept drie keer na gekeken en en alles gedaan zoals het staat in het recept.
      Ik bak een paar keer per week dus ben niet nieuw in cake bakken .
      Het zou een nat beslag moeten zijn maar is dus kruimelig en droog enig idee iemand ?
      heb er zelfs extra amandelmelk ingedaan ? klopt het aantal eieren wel 2 stuks ?
      Groetjes een bak en kookverslaafde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde