Appelkruimelvlaai met kaneelroom

Gesponsord — Zelf een vlaai maken stond al tijden op mijn nog-te-bakken-lijstje, maar eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop. De bodem van een vlaai is namelijk gemaakt van gistdeeg en daarvoor moest ik een beetje uit mijn comfort zone stappen. Het was iets nieuws voor me.

Toch liet de gedachte van een zelfgemaakte vlaai me niet meer los. Ik deed onderzoek en bekeek en vergeleek verschillende vlaairecepten. Wat bleek? Vlaaideeg is iets rijker en zoeter dan pizzadeeg, maar de bereiding is bijna hetzelfde — ik maak bijna wekelijks pizzadeeg met mijn Kenwood Chef Titanium, dat is een fluitje van een cent! Gesterkt met die gedachte durfde ik het aan en besloot mijn favoriete vlaai te maken: de appelkruimelvlaai!

Hoewel ik de Chef Titanium pas een jaar in mijn bezit heb, kan ik inmiddels niet meer zonder. Het is een hele fijne machine om mee te werken. De krachtige en stille motor kan elk recept moeiteloos aan en de vele accessoires zorgen ervoor dat álle andere keukenapparaten overbodig zijn. Voor dit recept gebruik ik drie accessoires: de deeghaak voor het vlaaideeg, de K-klopper voor de kruimels en de ballongarde voor een heerlijke kaneelroom om erbij te serveren!

Het resultaat overtrof mijn stoutste verwachting; wat een topper is dit! Ik hoop dat ik je — na het lezen van dit recept en het zien van de stap-voor-stap foto’s — over de streep heb getrokken om deze waanzinnig lekkere appelkruimelvlaai te maken. Want, als ik het kan, kan jij het ook!

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Kerstrecepten, Winterrecepten, Herfstrecepten, Dessert, Gebak, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ingrid

    Hoeveel gist er zijn zakjes van 11 en 7 gr.

    1. Ik gebruik altijd zakjes gist van 7 gram.

  2. deze wil ik zeker maken!
    heerlijk!

    1. An

      Storend die reclame.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin