Appelmoes (kookvideo)

Als Betuws meisje uit Tiel is dit een recept waar ik niet omheen kan: zelfgemaakte appelmoes! Hoewel ik niet bepaald warm loop voor appelmoes uit een pot, vind ik zelfgemaakte appelmoes wel erg lekker. Het voordeel van zelf maken is dat je zelf het zoetgehalte en de grofheid kunt bepalen. Ik maak hem graag niet te zoet en niet te fijn.

Deze zelfgemaakte appelmoes smaakt heerlijk bij het dessert, door de yoghurt of bij het ijs, of bij het avondeten. Wat denk je van kip, patat en appelmoes!

Bekijk de kookvideo hierboven en ga aan de slag!

Wereldgerecht, Basisrecepten, Seizoen, Kookvideo's, Hollandse recepten, Hartige keuken, Aardappel en meer, Herfstrecepten, Zoete keuken, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg Elstar of Goudreinet
  • 85 g suiker
  • 100 ml water
  • 1 kaneelstokje

Het verschil tussen appelmoes en appelcompote? Appelmoes is meestal een gladde moes, zonder stukjes erin. Appelcompote is appelmoes waar nog zichtbare stukjes appel in zitten, eigenlijk een grove appelmoes dus.

Bereiding van de appelmoes

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukken en doe ze samen met de suiker, het water en het kaneelstokje in een kookpan. Breng het water aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en zet het vuur wat lager. Laat circa 15 minuten zachtjes koken, of totdat de appels zacht zijn en het vocht verdampt is. Verwijder het kaneelstokje en roer de appelmoes even goed door.

Stamp de zachte appels fijn met de pureestamper voor een wat grovere appelmoes, of mix glad met de staafmixer voor een fijne appelmoes.

Bewaar de appelmoes in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal (gratis!) en mis geen enkele video meer!

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin