Asperges met zalmfilet, tagliatelle en citroensaus

Asperges met zalmfilet, tagliatelle en citroensaus

Dit heerlijke recept met asperges, zalmfilet, tagliatelle en citroensaus kreeg ik ingezonden. Het woord is aan Johanna:

Vandaag heb ik weer zo’n heerlijk gerecht gemaakt dat iedereen het mag weten. Ik noem het: Asperges met zalm op een bedje van tagliatelle met citroensaus. We hadden vorige week de asperges al traditioneel gegeten, dus vandaag moest het anders. En dan denk je wat over combinaties en mogelijkheden en zo kwam ik op dit idee. In een kookboek hier thuis had ik al eens een heerlijke citroensaus gevonden die ik dan weer net anders klaarmaak als erop staat….. lekker met tagliatelle en zalm en leek mij dus ook lekker met asperges! En zo kwam het dus.

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 150 g tagliatelle
  • 200 g zalmfilet
  • 1,5 el bloem
  • 20 g roomboter
  • 125 ml groentebouillon
  • Rasp van citroenschil
  • 2 el citroensap
  • Scheut witte wijn
  • 100 ml melk
  • 2 eidooiers
  • Dille
  • Peper en zout
  • Snufje foelie
  • 1 tl rietsuiker

kdfjga_800x600

Bereiding

Schil de asperges vanaf de punt en verwijder de harde onderkanten. Doe alle schillen en stronken in een pan en leg er de asperges op. Zelf heb ik geen aspergepan en gebruik daarom een hapjespan. Ik maak dan van de schillen een kussentje en leg daar de aspergepunten op. Zo blijven deze nog boven water.
Doe een snufje foelie en een theelepeltje (riet)suiker in het water en breng aan de kook. Laat de asperges 10 minuten koken en draai dan het gas uit. Laat de pan met de deksel op de pan nog 10 tot 15 minuten staan voor ze gaar zijn. Dit is afhankelijk van de dikte.

Ondertussen kun je alvast de tagliatelle koken volgens de algemene bereidingswijze.

Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie en frituur hierin eerst een beetje van de rasp van de citroenschil en doe daarna in blokjes gesneden zalm erbij. Bak een paar minuutjes. Niet te lang, anders wordt het droog. Bestrooi met zout en peper.

Voor de citroensaus smelt je de boter in een steelpannetje en bakt hierin eerst de andere helft van de schil en daarna de bloem. Schenk er een flinke scheut witte wijn bij en klop flink met een garde. Nu doe je beetje bij beetje de bouillon erbij en daarna 2 eetlepels citroensap. Doe er vervolgens melk bij tot de saus ietsjes dunner is dan de gewenste dikte. Tot slot doe je de 2 eidooiers erbij, roer nog even door en draai het gas uit. Roer er nog wat dille door en strooi ook wat dille over de zalm.

Doe op een bord eerst de tagliatelle en daarover citroensaus. Roer dit een beetje. Verdeel daarna de zalm erover en tot slot bovenop de asperges. Schenk over de asperges nog een beetje gesmolten roomboter en garneer met nog wat dille. Voor de liefhebbers kun je er nog geraspte kaas bij serveren.

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Meteen de asperge met citroensaus en zalm gemaakt en heerlijk buiten gegeten vanavond!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde