Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Bramencake van Lya van Gelder
Soms lopen dingen anders dan gepland. Deze prachtige bramencake kreeg ik ingezonden van Lya van Gelder. Omdat de cake die ze gebakken had iets te hard was uitgevallen om zo te eten, besloot ze er een andere draai aan te geven. Met wat verse bramen uit de tuin toverde zij uiteindelijk deze prachtige bramencake met knalroze bramenglazuur op tafel! Het woord is aan Lya:
Ingrediënten
- Hele cake, zelfgebakken of gekocht
- Verse bramen
- 250 ml slagroom
- Paar zakjes vanillesuiker + poedersuiker
Bereiding
Kook de bramen (houd er een paar achter voor versiering) met wat suiker en citroensap totdat ze zacht zijn. Klop de slagroom stijf met een paar zakjes vanillesuiker naar smaak. Snijd de cake overlangs doormidden en vul de cake met de slagroom (houd wat slagroom achter voor de versiering) en zachte bramen. Vul een kommetje met een paar eetlepel poedersuiker en roer hier net zoveel druppels van het bramensap bij totdat je een dikke gladde glazuur krijgt. Giet het glazuur over de bovenkant van de cake en versier verder nog met toefjes slagroom en achtergehouden hele bramen.
Bedankt voor het delen Lya!
om 19:02
Leuk dat je hem erop gezet hebt.
Hij is wel erg roze hè?
om 09:55
Hij is prachtig Lya 🙂