Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

Een makkelijk te maken eenpansgerecht met broccoli, gehakt en kaassaus. Lekker om te serveren met gekookte rijst, pasta of gebakken aardappels.

Menu, Vleesrecepten, Snel, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes gesneden
  • 1/2 groente- of runderbouillonblokje
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, (optioneel), uitgeperst
  • 15 g roomboter
  • 15 g bloem
  • 100 ml (kook)room (gebruik light als je wilt)
  • 75 g belegen kaas of Parmezaan, geraspt
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • Olie of boter om in te bakken

 

Bereiding

Kook de broccoli beetgaar, hij moet nog bite hebben. Giet af en vang 250 ml van het kookvocht op. Verkruimel de bouillontablet en los op in het kookvocht. Laat de broccoli uitlekken.

Verhit ondertussen een hapjespan met een theelepel olie en bak het gehakt op hoog vuur rul. Breng op smaak met zout, peper en kurkuma. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de roomboter toe en laat smelten. Bestrooi met bloem en bak 2 minuten mee op laag vuur om de bloem te laten garen. Voeg al roerend het opgevangen kookvocht, de kookroom en de kaas toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen, of tot je een mooi gebonden, gladde saus hebt. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.

Voeg de broccoli en tomaat toe aan de saus en warm nog 2 minuten door.

Lekker met gekookte rijst, pasta, aardappelpuree, of gebakken aardappels. Net waar je zin in hebt, het kan allemaal.

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ingrid

    Is er een alternatief voor de kookroom, bijv melk of koffiemelk? Wij zijn maar met zn tweeen en ik moet dan steeds de helft weggooien.

    1. Hoi Ingrid, je kunt ook lang houdbare (slag)room gebruiken, die kun je vrij lang bewaren in de koelkast. Anders kun je idd een scheutje melk of koffiemelk gebruiken. Dat geeft wel een andere smaak en is minder romig. Of je maakt gewoon een dubbele portie en vriest de helft in voor een andere keer…. 😉

  2. Annelies Awater

    Ik heb de brocolli met gehakt kaassaus gemaakt volgens recept. Wij vonden het erg smakeloos. Heb nog extra kaas toegevoegd en kurkuma. Misschien een heel boiillonblokje? Jammer, niet voor herhaling.

    1. Hoi Annelies, als de smaak te vlak is, kun je de saus nog extra op smaak brengen met zout en peper. Ik heb het erbij gezet in het recept!

      1. Nicolette

        Ik heb het recept gisteren gemaakt en het was totaal niet flauw. Ik heb gebruik gemaakt van gehaktkruiden en misschien iets meer kurkuma toegevoegd. Ik en mijn partner en ook onze 2 kinderen van 7 en 9 hebben zitten te smullen! Kortom voor herhaling vatbaar hier!

        1. Leuk om te horen dat iedereen ervan gesmuld heeft Nicolette! 🙂

        2. Annemarie

          Mijn vriend en ik hebben gesmuld! Zeker voor herhaling vatbaar.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin