Bûche de Noël

Deze klassieke Bûche de Noël (ook wel een kerststronk, kerststam of kerstboomstronk genoemd) ziet er indrukwekkend uit maar is verrassend makkelijk om te maken! Het dessert in de vorm van een boomstam is gemaakt van luchtig chocoladebiscuit en gevuld met romige slagroom. Je kunt hem al tot 3 drie dagen van tevoren maken, dan smaakt hij nog steeds vers. 

Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, Glutenvrije recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
15 reacties

Deel je liefde

  1. Nellie

    Dag, als je de rol wat langer van tevoren wil maken, zaterdag en dan zondag eten, maak je hem dan al helemaal? Of alleen het bakken en dan de slagroom ed op de dag zelf?

    1. Hoi Nellie, je kunt hem al met de slagroom voorbereiden. Dus al helemaal afmaken.

  2. KeukenProtégéBo

    Hallo,
    Ik ben nieuw hier. Ik ben erg aan het genieten van alle lekkere recepten. Ik heb al ruim 15 jaar coeliakie en moet dus glutenvrij eten. Gelukkig kan ik hier dan ook terecht.
    Ik vroeg me alleen af waarom bijvoorbeeld dit recept niet ook te vinden is onder het kopje glutenvrij?

    1. Ah, bedankt voor de tip! Over het hoofd gezien. Ik heb hem erbij gezet! 🙂

  3. Nicoline

    Gisteravond laat de rol gebakken, vanochtend afgewerkt met de slagroom. Het rook heerlijk in de kamer-keuken! Maar het oprollen was een drama, het deeg brak gelijk, oftewel geen scheuren maar zodanig dat je de slagroom ziet. Zo jammer. Heb precies recept gevolgd. Wel op hete lucht gebakken rekening houden met temperatuur. Zou het dat kunnen zijn? Cake was niet gortdroog met papier verwijderen, juist beetje smeuiig. Ach als het maar smaakt!

    1. Hoi Nicoline, ik denk idd dat de oorzaak de heteluchtoven is. Daardoor droogt de buitenkant van de cake teveel uit waardoor hij teveel scheurt. De binnenkant hoort idd smeuïg te zijn, dus dat is goed. Volgende keer dus toch met boven- en onderwarmte bakken, dan zou het moeten lukken.

  4. Yvonne Boereboom-Geboers

    Ik heb hem vandaag gemaakt en ben benieuwd hoe hij vanavond of morgen smaakt. Wat een leuk en lekker recept. Dank je wel alvast.
    Alvast fijne feestdagen

  5. Lydeke

    Goedenmiddag Annemiek,

    Bedankt voor het recept! Ik heb alleen even een vraagje. Bij het oprollen ging hij erg scheuren, wat doe ik dan verkeerd?
    Fijne feestdagen gewenst!

    1. Hoi Lydeke, zoals je op de foto’s ziet scheurde hij bij mij ook, maar dat hoort zo! Het moet immers een boomstam voorstellen… 😉

  6. Van Roey Hilde

    Bewaar je deze in de koelkast ? Wordt de cake dan niet wak? Maar wat dan met de slagroom?

    1. Ik heb hem twee dagen in de koelkast gehad en hij smaakte nog steeds lekker en vers.

  7. Hoe groot is de bakplaat? Moeilijk in te schatten vanaf de foto’s.

    1. Hoi José, ik gebruikte de bakplaat die in mijn oven zit, de binnenmaten daarvan zijn lxb=36x30cm. Iets groter of kleiner maakt niet zoveel uit, je kunt een beetje ‘spelen’ bij het uitsmeren van het beslag.

    2. Sabine

      Thanks! Dit was ook mijn vraag

  8. Renate

    Hoe bewaar je deze als je hem van tevoren maakt?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde