Buitenplaats Slangevegt in Breukelen – De Nationale Restaurantweek

Gesponsord — Van 26 september tot en met 15 oktober aanstaande is de 10de jaargang van De Nationale Restaurantweek. Dit houdt in dat je bij maar liefst 750 aangesloten toprestaurants kunt genieten van een heerlijk meergangenmenu vanaf 27,50 euro. Er is één maar: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Reserveren kan hier

Om alvast een voorproefje te krijgen werden wij door DiningCity uitgenodigd om een hapje te eten in een van de aangesloten restaurants. Zo komen we terecht bij restaurant Buitenplaats Slangevegt in Breukelen. Het statige herenhuis ligt direct aan de Vecht en heeft een groot terras aan het water. Je kunt hier zelfs met je eigen boot aanmeren! Ik maak een notitie voor mezelf dat we hier op een zonnige middag nog eens teruggaan om op het terras te genieten van een lekker hapje en drankje en bootjes te kijken. Die komen hier genoeg voorbij.

Wij eten vanavond binnen en krijgen een mooie plek toegewezen aan de achterkant van het restaurant met uitzicht op het terras en de Vecht. We krijgen het speciaal voor De Nationale Restaurantweek samengestelde driegangenmenu. Terwijl we wachten op de eerste gang worden er alvast wat gezouten amandelen en brood met een smeerseltje op tafel gezet.

Dan volgt een amuse: een mini hamburgertje van foccaccia met daartussen eendenlever met walnoot en perencompote. Ik heb een soort van haat-liefdeverhouding met lever (grote porties van niet goede kwaliteit), maar dit is een heerlijk klein en fijn hapje.

De eerste gang komt op tafel: tartaar van zeebaars, coquille met pistachecrème, crème fraîche met pancetta en zoetzure radijs. De coquille is precies goed gebakken en heerlijk mals. De zeebaarstartaar is goed op smaak en combineert goed met het zoutige van de spekjes en de frisse radijs. Een topgerecht. Doe mij nog maar zo’n bord. 🙂

Ella-Marie wordt wild als het hoofdgerecht op tafel komt: perfect gegaarde (rood vanbinnen) plakjes Black Angus ribeye van de BGE, boterzachte sukade (ik moest mijn stuk met mini delen, zó lekker vond ze het) bordelaisesaus, cantharellen, een hasselback aardappeltje, cavalo nero en gele en rode biet. De bietjes hadden van mij iets langer gegaard mogen worden, maar verder was dit een heerlijk gerecht.

Als dessert krijgen we een tartelette met daarin chocoladefudge, chocolademousse, gepocheerde peer, hangop en amaretto-bitterkoekjesijs. Volgens Ella-Marie het lekkerste toetje ooit! Dusss…

We sluiten de avond af met een kopje koffie, verse muntthee en een heerlijke bonbon.

Restaurant Buitenplaats Slangevegt in Breukelen is een hele fijne plek om uit eten te gaan. Het restaurant is gezellig en sfeervol, de bediening is alert en attent, de wijnen zijn goed en het eten is heerlijk. Vanuit de serre in het achterste gedeelte van het restaurant heb je bovendien een prachtig uitzicht op het buitenterras en de Vecht.

Speciaal voor De Nationale Restaurant Week heeft Buitenplaats Slangevegt een speciaal 3-gangenmenu (deze hadden wij) voor 29,50 euro p.p. en een 4-gangenmenu voor 34,50 euro p.p. Laat je verrassen!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met DiningCity.

K♥L ontdekt ..., Restaurants

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde