Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Champignonsoep
Een hartverwarmend herfstrecept: romige champignonsoep met kastanjechampignons. Je kunt de soep eventueel ook maken met paddenstoelen. Heerlijk als voorgerecht, lunchgerecht, of met wat brood erbij een snel en makkelijk hoofdgerecht.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 350 g kastanjechampignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 knoflookteen, gepeld en fijngehakt
- 75 g roomboter
- 50 g bloem
- 2 paddenstoelbouillontabletten
- 500 ml melk
- Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
Bereiding
Verhit een ruime kookpan met de boter en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat de ui zacht is.
Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe (wanneer je dit mooi vindt, kun je net als ik wat champignons achter de hand houden en deze in een apart pannetje goudbruin bakken. Bij het opdienen garneer je de kommetjes soep hiermee). Bak even mee, totdat de champignons geslonken zijn en licht beginnen te kleuren. Zet het vuur weer lager en voeg de bloem toe.
Roer de bloem door de uien en champignons en laat enkele minuten, al roerend, meegaren.
Verkruimel de bouillontabletten over de champignons en voeg de melk en 800 ml water toe.
Breng al roerend aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat de soep een minuut of tien zachtjes pruttelen.
Roer vlak voor serveren de peterselie door de soep.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten
om 15:14
waar zijn de paddenstoelblokjes voor de bouillon te koop. gr Annie
om 15:28
In de supermarkt Annie, ik kocht ze bij AH.
om 10:53
ik heb gisteravond champignons soep gemaakt,[ voor mijn kleinzoon die daar dol op is,] .
Toen ik de soep klaar had, was de dikte goed nu de soep is afgekoeld is de soep wat dunner, wat moet ik doen??
om 22:04
Wauw, nooit gedacht dat ik ook zelf lekkere verse champignonsoep kon maken. Deze soep was het voorgerecht hier op 1e Kerstdag en wat een succes. Zo eenvoudig en zo lekker, dankjewel, ik ga dit nog heel vaak maken!
om 10:44
Bedankt voor je reactie Sylvia, superleuk om te horen!
om 15:36
oké. bij de Jumbo zijn de tabletten niet te koop. Dank je
om 19:41
Helemaal top deze overheerlijke champignonsoep! En bedankt voor de duidelijke uitleg met foto’s, daar heb ik heel veel aan!
om 10:23
Leuk om te horen Judith!
om 11:18
Dik blijf altijd klontjes houden nadat ik de bloem erbij heb gedaan. Heb je hier misschien een tip voor?
om 17:12
Bak de bloem gedurende een minuut zachtjes aan in het bakvet. Zet het vuur hoger en voeg dan langzaam en al kloppend met een garde koude! vloeistof toe. Dan kan het niet mislukken Natasja! 🙂
om 00:26
sorry had verkeerd mailadres gebruikt,
Er is hier geen natuurwinkel in de buurt, maar ik ga het toch eens proberen met gedroogde paddestoelen , is weer eens een uitdaging
om 08:08
Hoi José, gedroogde paddenstoelen zijn een prima alternatief!
om 11:43
Bedankt
om 15:55
kunnen de paddestoelenbouillontabletten ook vervangen worden door gedroogde paddestoelen te weken en het weekwater te gebruiken, mijn man is allergisch voor smaakversterkers enz
om 21:53
Je kunt ook bouillonblokjes zonder smaakversterkertroep kopen bij de natuurwinkel!