Cheesecake cupcakes met paasnestje

Cheesecake cupcakes met paasnestje

Het idee voor deze cheesecake cupcakes met paasnestje zag ik op Pinterest voorbijkomen. Ik wilde ze direct gaan maken. Hier word je toch blij van! Serveer deze vrolijke rakkers tijdens Pasen en je ziet alleen maar blije gezichten. Ik geef je mijn onkreukbare VerrukGeluk-garantie! 

Ingrediënten

  • 300 g spritskoekjes
  • 35 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 400 g naturel roomkaas (ik gebruik altijd Philadelphia)
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Kokoschips (grove kokosrasp) voor garnering
  • Kleine dragee paaseitjes voor garnering

Verder nodig
2 cupcakebakvormen (ik gebruikte 1 cupcakebakvorm en een ronde springvorm van 18 cm voor een gewone cheesecake), 24 cupcakepapiertjes, elektrische handmixer met gardes, keukenmachine met sikkelmes, maatbeker met schenktuit

Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden. Vul de bakvorm met de papieren cupcakevormpjes.

Maal de spritskoekjes fijn in de keukenmachine met sikkelmes. Doe in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Schep op de bodem van elk cupcakepapiertje een theelepel koekkruim en druk stevig aan met de achterkant van de lepel.

Klop in een andere kom de roomkaas, crème fraîche, kristalsuiker, vanillesuiker en de eieren tot een glad mengsel. Schenk het roomkaasmengsel in een maatbeker met schenktuit. Vul de cupcakepapiertjes tot net iets onder de rand met de roomkaasvulling. Schuif voorzichtig in de oven en bak 30 tot 35 minuten, of totdat de roomkaasvulling niet meer wiebelt. (De cheesecake in de ronde bakvorm moest langer — circa 50 minuten — in de oven.)

Haal uit de oven en laat de cupcakes 15 minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze dan voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld zet je ze in de koelkast en laat je ze nog een hele nacht in de koelkast opstijven.

Voor serveren

Trek voorzichtig de cupcakepapiertjes van de cupcakes af. Leg op elke cupcake 3 kleine dragee-paaseitjes en leg daaromheen voorzichtig wat kokoschips. Serveer direct. PS Serveer met een vorkje om een knoeiboel te voorkomen! 🙂

Enjoy!

Kinderrecepten, Themarecepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Ariënne

    Is er een alternatief voor de kokosrasp?

    1. Je kunt ook een toef botercrème op de cupcakes spuiten en daar de eitjes op leggen.

  2. Nimet

    Ziet er lekker uit ?waar zijn de eitjes te koop? Ze zien er zo schattig uit?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde