Citroengebak van The Hummingbird Bakery

Citroengebak van The Hummingbird BakeryDit citroengebak is echt goddelijk lekker en heel makkelijk om te maken! Het heeft een heerlijke zanddeegbodem en een bitterzoete citroentopping. Oh, alleen erover schrijven zorgt er al voor dat het water me weer in de mond loopt…

Het recept voor dit citroengebak komt uit ‘het hummingbird bakboek’. Een schitterend boek voor iedereen die van zoetigheid houdt! Deze citroenrepen zijn ook erg geschikt om mee te nemen naar een feestelijke picknick of om uit te delen op een kinderfeestje.

Ingrediënten voor de zanddeegbodem
230 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
70 gram poedersuiker
290 gram bloem
2 tl geraspte citroenschil

Ingrediënten voor het citroenlaagje
100 ml versgeperst citroensap
3 tl citroenrasp
210 gram fijne kristalsuiker
3 eierenDSC_6562_600x402DSC_6547_600x402Verder nodig
Bakpapier, diep bakblik, elektrische handmixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Meng voor de bodem de boter (in kleine blokjes en niet zo’n homp als op de foto…), suiker en bloem met de handmixer door elkaar tot er een soort broodkruimels ontstaan.DSC_6549_600x402

DSC_6551_600x402Heb geduld, want dit kan best even duren. Druk de kruimels in het bakblik goed aan zodat je een mooie bodem krijgt en bak de bodem ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij heel licht gaat kleuren.DSC_6557_600x402DSC_6559_600x402Meng in een kom de ingrediënten voor het citroenlaagje met de mixer door elkaar maar roer niet langer dan nodig is.
DSC_6565_600x402
DSC_6566_600x402Het moet niet gaan schuimen. Giet dit mengsel heel voorzichtig over de zanddeegbodem en bak nog eens 10 minuten in de oven totdat de bovenkant niet meer beweegt en de randen goudbruin gekleurd zijn.DSC_6568_600x402DSC_6572_600x402Laat de citroenkoek helemaal afkoelen en bewaar een nacht in de koelkast. De volgende dag is de citroenkoek het allerlekkerste!DSC_6574_600x402Citroengebak van The Hummingbird BakeryCitroengebak van The Hummingbird BakerySnijd de koek in mooie handbare repen en geniet ervan!

Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde