Een kijkje in de keuken week 14-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 14-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

De weken kabbelen gestaag voort. Over iets minder dan twee weken is het Pasen en daarom heb ik deze week nog wat paasrecepten ingepland om te maken. Vandaag heb ik een kantoordag en werk ik alvast de recepten voor de kookdag uit en haal de boodschappen in huis. Tussen de middag lunch ik met een tosti met jonge kaas van Hoogendoornkaas. Was de perfecte tostikaas. Lekker romig en hij smelt perfect. Voor het avondeten maakte ik een pastaatje met spekjes, broccoli en parmezaanroomsaus. Deze komt bijna wekelijks op tafel. Iedereen is er dol op. Kijk voor het recept even terug in het vorige Kijkje in de keuken.

Woensdag

Als Johan en Ella-Marie de deur weer uit zijn ga ik snel de keuken in om een paar recepten te maken en te fotograferen. Ella-Marie is aan het eind van de ochtend weer thuis want ze heeft toetsweek. ’s Middags komt ze gezellig aan de keukentafel zitten om te leren. Aan het eind van de middag zijn alle recepten gekookt, gefotografeerd en is alles weer opgeruimd. Fijn zo! Wat ook fijn is aan kookdagen is dat ik ’s avonds de keuken niet meer in hoef. Iedereen kan pakken waar hij of zij zin in heeft.

Donderdag

De ochtend begint met het wegbrengen van een paar webshopbestellingen. Weer thuis gaat de schort om en ga ik aan de slag met een aantal nieuwe KL-recepten. Daar zaten dit keer geen hoofdgerechten bij dus ’s avonds moest ik de keuken in voor het avondeten. Ik maakte een lekkere pasta met een gesnipperd uitje, champignons, doperwten en sugarsnaps (kleingesneden), wat kookroom, verkruimelde kippenbouillontablet en handje geraspte parmezaan.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en samen vermaken we ons de hele dag met kantoorbezigheden en klusjes. ’s Middags halen we samen de boodschappen in huis voor het weekend en weer thuis kruid ik alvast kippendijen die morgen aan het spit gaan. Johan gaat ’s avonds aan de slag voor het avondeten waarvoor hij lekker brood belegd met een kroketje, carpaccio en een gebakken ei. Schepje huzarensalade erbij en smullen maar.

Zaterdag

Johan en ik rijden ’s middags naar de IKEA om een kast te halen voor op kantoor en een (tijdelijk) aanrechtblokje met spoelbak voor in de bijkeuken. We hadden nog niks ontbeten en besloten te lunchen in het restaurant. Vreselijk ongezellig vind ik het, maar het eten was prima. Johan ging voor plantaardige balletjes met frietjes en ik voor de zalm met bonen. Na het afrekenen wilde ik nog even rondsnuffelen in de winkel en haalde Johan nog een paar balletjes en een hotdog om de gaatjes te vullen. Weer thuis snijd ik runderriblappen in stukken en doe ze in een ovenschaal met rode wijn, een uitgeperst teentje knoflook, wat gedroogde tijm en een laurierblaadje om een nachtje te marineren. Morgenavond staat er stoofvlees op het menu. Ook maakte ik alvast de salade en knoflooksaus voor het avondeten. Ondertussen rijdt Johan nog even langs zijn ouders om wat paastakken, een vogelhuisje (dat van zijn oma is geweest) en een hele grote snijdplank op te halen. ’s Avonds hoefden we alleen de gekruide kippendijen aan het spit te rijgen en ze een uurtje te grillen in de oven. We aten er frietjes, salade, pita en knoflooksaus bij.

Zondag

We slapen allemaal lekker uit en ontbijten met vers afgebakken broodjes. De rest van de dag rommelen we wat aan. Er werden wat klusjes in huis gedaan, het stoofvlees ging in de slowcooker (ik volgde ongeveer dit recept maar liet het vlees marineren in rode wijn. Door de zuren in de wijn wordt het vlees nog malser. Haal het vlees op de dag zelf ruim een uur van tevoren uit de marinade ((marinade bewaren)), vlees goed droogdeppen en kruiden met zout en peper en aanbakken. Verder recept volgen), ik ging aan de slag met de paastakken en schoof een beetje heen en weer met wat deco dingen in huis. Eind van de middag werd en nog een grote wandeling met Nacho gemaakt door het dorp en over de dijk. Het was heerlijk weer! Toen het vlees rond een uurtje of zes ’s avonds klaar was (het was supermals!) maakte ik nog wat aardappelpuree, warmde rode kool met appel (uit een potje) op en kookte er wat sperziebonen en doperwten bij.

Maandag

De wekker gaat voor iedereen vroeg. De week is weer begonnen. Ik zat de hele dag op kantoor en deed wat huishoudelijke klusjes tussen de bedrijven door. Johan stuurde ’s avonds een foto door van zijn uitzicht en dat het nog wel even zou duren voordat hij thuis was. Niet normaal hoe druk het tegenwoordig is op de weg. Ella moest naar voetbaltrainig en at op tijd. Johan en ik aten toen Ella naar de voetbal was wat opgewarmde weekendkliekjes. Dat was onze week weer. Benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen. Sowieso mooi weer!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Anneke

    Je hebt het eten bij de Ikea dus wel overleefd? Dan mag je van geluk spreken, het spijt me dat ik het zeg. Ik heb zelf ooit een keer de fout gemaakt om bij Ikea gepocheerde zalm te eten, en ben vervolgens na drie dagen onophoudelijk spugen en diarree per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met ernstige uitdrogingsverschijnselen. Conclusie: een salmonella-infectie van de ergste variant, waarop ik nogmaals drie dagen in het ziekenhuis heb gelegen aan een infuus tegen de uitdroging en eentje met antibiotica. Voor mij dus echt nóóit meer Ikea qua eten, zelfs niet meer voor alleen maar een kop koffie.
    … ik vertrouw het daar écht niet meer, al hebben ze me wel netjes gecompenseerd uiteindelijk.

    1. Hoi Anneke, dat is heel heftig! Ik begrijp goed je na zo’n gebeurtenis voorzichtig bent.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde