Een kijkje in de keuken week 2 – #2018 (met familievlog!)

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Deze week ging alles goed met editten, dus bij deze deel ik ook weer een nieuwe familievlog! Je bekijkt hem door op bovenstaande foto te klikken. Veel kijkplezier. 🙂

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Zet maar je schrap. Het was weer pizzaweek in huis Verweij.

Dinsdag

Ik had nog een aantal (zelfgebakken) pannenkoeken (dit basisrecept) in de diepvries liggen die ik laat ontdooien. Ik vul ze met boerenkool en champignons en gratineer ze in de oven met kaas. Echt superlekker! Het recept inclusief kookvideo staat inmiddels online (bekijk hier).

We trekken een fles bubbels open (Lipton ice tea green voor Ella ?) om te proosten. We hebben vandaag mondeling akkoord gekregen op ons bod voor een nieuw huis!!!! Dat nieuwe huis staat niet in Tiel maar in Dreumel. We zullen ons stadje Tiel best missen hoor, maar we konden hier nu eenmaal niet het huis van onze dromen vinden. En ach, Dreumel is de wereld niet uit. Straks hebben we een vrijstaand huis met kantoorruimte en rondom tuin met zelfs een moestuin en fruitboompjes. De keuken in het nieuwe huis is niet zo mooi als die we nu hebben, maar daar hebben we plannen voor… Je gaat het vanzelf allemaal zien. Nu als de wiedeweerga ons eigen huis nog even verkopen… ?

Woensdag

Ella-Marie mag kiezen wat we vanavond eten. Daar hoeft ze niet lang over na te denken.

Donderdag

Omdat ik langzaamaan de diepvries een beetje leeg wil maken, eten we kliekjes uit de diepvries. Een restje rodekoolstamppot, stoofvlees en boerenkoolstamppot met rookworst. Even opbakken in de koekenpan, want dat is het allerlekkerst.

’s Avonds maakt Johan alvast zijn lunch voor morgen klaar. Hij bakt een omelet met sjalot en ontbijtspek erin en doet die op een afgebakken stokbroodje. Dat ziet er lekker uit toch!

Vrijdag

Ik maak een heerlijke yoghurt-saladedressing. Het recept ga ik deze week met je delen.

Ella-Marie moet na het avondeten direct naar voetbaltraining en dan is een soepje lekker makkelijk. We maken samen een paprikasoepje. Dit recept.

Terwijl Johan en Ella op het voetbalveld zijn, maak ik snel even pizzadeeg. Van speltbloem dit keer. Johan en ik eten rond een uur of acht als El op bed ligt.

Zaterdag

In verband met de verkoop van ons huis willen we alvast zoveel mogelijk spullen opruimen. Terwijl Johan de kelder opruimt breng ik Ella-Marie naar mijn ouders waar ze een nachtje blijft logeren. Zo heeft Ella een leuke zaterdag en kunnen wij even flink doorpakken zonder ons schuldig te voelen.

Om zeven uur ’s avonds houden we het voor gezien en bestellen we een kebabschotel.

Zondag

’s Middags halen we Ella-Marie weer op bij mijn ouders. Daarna rijden we even naar Dreumel om ons toekomstige huis even te zien. Nu we er toch zijn doen we ook maar meteen een paar kleine boodschapjes in de Jumbo in Dreumel. Prima supermarkt! Op de terugweg stoppen we even bij het voetveer Wamel – Tiel om te kijken hoe hoog het water staat. Aan de overkant van de Waal glinstert Tiel ons in het waterige winterzonnetje tegemoet. Het water is alweer iets gezakt, maar het voetveer ligt er nog uit.

En nu we er toch zijn doen we ook maar meteen even een drankje in Hotel & Restaurant ’t Veerhuis met uitzicht over de Waal en Tiel.

Eenmaal weer thuis maken Johan en Ella-Marie samen steak tartare met ovenfriet en een heerlijke salade. Een perfecte afsluiting van een bijzondere week!

Dat was het weer voor deze week.

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin