Een kijkje in de keuken week 45-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ella-Marie is naar school, Johan heeft afspraken buiten de deur en ik heb een normale werkdag thuis op kantoor. ’s Avonds stelt Johan voor om te koken en dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Hij maakt een soort kapsalon maar dan met gekruid gehakt. Recept? Frietjes bakken in de Airfryer en op het laatst wat kaas erover laten smelten. Ondertussen in de koekenpan wat mager rundergehakt rul bakken met een uitje, scheutje frito en kebabkruiden. Salade gemaakt van fijngesneden ijsbergsla, wittekool en zoete, witte ui. Sla en gehakt over de friet met wat feta, tomaat, lente-ui en knoflooksaus. Smullen maar!

Na het eten snel alles opruimen en op bank de persconferentie van Rutten kijken. Na het sluiten van de horeca moeten nu ook bibliotheken, theaters, bioscopen, enz. weer sluiten door corona. Wat een enorme klap weer voor alle ondernemers! ?

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Woensdag

Ik sta weer in de keuken om een lekker kerstdessert te maken voor KL. Hij is megagoed gelukt en kan niet wachten om het recept met jullie te delen! Vooruit, alvast een kleine sneak peak… Nu weten jullie meteen wat het is. Toch?

Dit pakketje wordt ’s middags thuisbezorgd: verschillende soorten koffiebonen van Coffeemeister. Johan en ik zijn al een tijdje aan het uitproberen welke koffiebonen we het lekkerst vinden. We houden allebei van koffie met een krachtige, volle smaak. De vrolijk gekleurde zak Roots Extra Dark Roast proberen we meteen uit want de koffie in de automaat is op. De Roots koffie valt bijzonder in de smaak; hij is heel krachtig en tegelijk ook zacht. Echt een aanrader! 🙂

Een kijkje in de keuken week 45-2020

’s Avonds eten we een van de lievelingsmaaltjes van Ella-Marie: BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus! Tip! In plaats van kropsla maakten we een salade van fijngesneden ijsbergsla, wittekool en zoete witte ui (net zoals maandag). Die combi is zo lekker! Zelfs Ella die altijd zit te viezeriken met ui, vist de zoete witte eruit om hem zo op te snoepen.

Donderdag

Ik sta weer een dagje in de keuken om kerstrecepten voor KL te koken. Weet je al wat dit is?

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Tussendoor staan er twee leuke dames van Johma op de stoep.  Ze brengen dit prachtige pakket met de nieuwe kip-kebabsalade en wat crackers en Turkse broodjes. Hoe leuk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit zo dol ben op kant-en-klare borrelsalades: teveel saus en weinig vulling. Dat vind ik bij deze salade ook, maar de smaak is wel goed! Zeker een lekkere salade voor op de borrelplank.

’s Avonds eten we biefstuk met stroganoffsaus, frietjes, aardappelkroketjes en salade. Wat een verwennerij op een doordeweekse dag!

Vrijdag

Vrijdag haal ik Ella-Marie op uit school en breng haar gelijk door naar mijn ouders. Ze mag twee nachtjes blijven logeren! Zoals gewoonlijk staat er een pruttelende pan op het fornuis in de keuken van ons mam. Dit keer een goed gevulde tomatensoep met pasta en ballen!

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Ons pap is buiten blad aan het harken. 🙂

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Eenmaal weer thuis in het land van Maas en Waal staan Johan en Nacho al klaar om te gaan wandelen. Vroeger vond ik wandelen verschrikkelijk, nu houd ik er zo van!

Als we weer thuis zijn staat me in de eetkamer een verrassing te wachten. De tafel is gedekt, terwijl er geen boodschappen zijn gedaan en er geen enkele pan op het aanrecht staat. Dan vertelt Johan dat hij een verrassing heeft geregeld om onze verjaardag alvast te vieren (Johan wordt volgende week 37 en ik word 40! ???) saampjes. Toen ik Ella-Marie ’s middags naar mijn ouders bracht, heeft Johan bij Restaurant Flicka (één Michelin ster!) in Kerkdriel een 4-gangenmenu afgehaald om thuis van te genieten. De stiekemerd! Alle gerechten zijn al voorbereid, je hoeft alleen zelf enkele dingen op te warmen. We trekken ons meest onflatteuze huispak aan, zetten foute kerstmuziek op, steken de houtkachel aan en trekken een flesje bubbels open. Proost! Op ons oudjes!

Het eten was goddelijk en ook fijn, we konden alles in ons eigen tempo doen. Ik heb tussen de gangen door zelfs even op de bank gelegen als een voldane zeekoe! En na afloop (bijna) geen afwas! ?Het dessert besloten we door te schuiven naar de volgende ochtend want Johan had kaasjes gehaald bij de kaasboer en een flesje port gehaald! Zoals jullie inmiddels wel weten heb ik daar een zwak voor so cheese it is! Toen het eten een beetje gezakt was kwam er dus nog een klein kaasplankje op tafel…

Zaterdag

Ontbijten met cappuccino en een sterrendessert. Daar kan ik wel aan wennen.

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Heerlijk dessert van zachte (amandel?)cake met crèmelaagje, stoofpeer en meringue krokantjes.

Na het ontbijt gaat Johan rommelen in de tuin en duik ik nog een paar uurtjes achter de computer om te werken. ’s Middags wordt dit pakketje thuisbezorgd van E-oil met daarin een fles biologische pompoenpitolie en hennepzaadolie en een potje CemaZ (een soort pesto gemaakt van daslook en olie) om uit te proberen. Vooral die laatste ben ik heel benieuwd naar. Ik heb verschillende soorten olie standaard in huis voor zowel koude als warme bereidingen en deze zijn dan ook heel welkom!

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Ik maak ’s middags pizzadeeg want vanavond is het pizza night!

Zondag

Vandaag staat er Elzasser zuurkool op het menu want daar hadden Johan en ik al heel lang zin in. Dit recept! Ik gebruikte dit keer reuzel (varkensvet) in het recept in plaats van boter en het resultaat was heerlijk! Ga ik voortaan altijd doen.

Maandag

Het weekend is weer voorbij, een nieuwe werkweek begonnen. Johan werkt vandaag thuis dus we zitten samen een dagje op kantoor. Saai maar efficiënt. ’s Avonds hoeven we alleen maar eten op te warmen want er is nog genoeg zuurkool over van gisteren. We warmen er een extra rookworst bij op en maken er wat jus (stamppot jus uit een pakje, die overigens wel heel lekker is) bij. Lekker!

Een kijkje in de keuken week 45-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

5 reacties

Deel je liefde

  1. Siep

    Koffievoordeel, die hebben zoveel verschillende merken dat bij mij meteen de vraag oprees welke is heerlijk? smaken verschillen dus het blijft lastig om te adviseren!! maar fijn dat Annemiek zo vaak de kans krijgt om te proeven en proberen. om een klein beetje jaloers op te worden, maar het is haar gegund.

  2. Monique Daniels

    Dat ziet er weer lekker uit allemaal.
    De wraps zijn hier ook favoriet van onze dochter en staan deze week ook weer op het menu,jammie!
    Ik ben wel heel benieuwd naar het nieuwe kerstrecept! een truffel,cakerol??? spannend!?

    1. Monique Daniels

      Triffle.. moest het zijn ipv truffel?
      zo fijn,die spellingscontrole haha

    2. Heel warm Monique! 🙂 Ik maakte een Bûche de Noël. In december ga ik het recept met je delen en geloof me, die wil je maken deze Kerst! 🙂

  3. Anne

    ken je de koffie van Koffievoordeel? Heerlijk.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde