Een kijkje in de keuken week 5 #2018 (familievlog)

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Ook deel ik weer een nieuwe week- familievlog! Omdat het me vorige week wegens tijdgebrek niet lukte om een vlog te editten, deel ik deze week een extra lange weekvlog. Ik hoop dat je het leuk vindt! Je bekijkt hem door op bovenstaande foto te klikken. Veel kijkplezier.

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Omdat we aan het eind van de middag een huisbezichtiging hebben, brengen El en ik een bezoekje aan mijn ouders. Bij aankomst is mijn moeder — zoals gewoonlijk — bezig in de keuken. ? Ze hadden zaterdagavond gegourmet en met het overgebleven vlees maakt ze vandaag een after gourmet risotto. Ik heb een soortgelijk recept op KeukenLiefde staan, namelijk deze after gourmet stoofpot. Aanrader!

Dinsdag

We eten (opgebakken) zuurkoolstamppot met gebraden kip uit de oven. Ella-Marie maakt er een vlogje van.

Woensdag

Ik heb mijn allereerste kookdag voor het KeukenLiefde kookboek! Wel lekker makkelijk, ik hoef ’s avonds niet meer te koken.

Donderdag

Ik krijg een leuk pakketje thuisbezorgd van The Gardians: een compleet kruidentuintje! Ik ben dol op verse tuinkruiden, maar in de winter blijven tuinkruiden in een pot nooit langer dan twee weken staan. De kruidenplantjes van The Gardians kun je direct plaatsen in het bijgeleverde plantbutler windowsill garden met waterwick, oftewel een bak waarin de plantjes verder kunnen uitgroeien tot volwaardige kruidenplanten. Ik denk dat ik mijn moeder ga vragen zich hierover te ontfermen, want ik heb op dit moment geen goede plek in huis om ze neer te zetten. Het lichtste plekje in de keuken, bij de openslaande tuindeuren, is de komende maanden bezet door een fotografie-opstelling waar ik onder andere de recepten voor het kookboek ga fotograferen. Ik zal mijn moeder vragen of ze regelmatig even een foto-update naar me kan doorsturen van de plantjes, want ik ben erg benieuwd!


Ook krijg ik deze pakjes met fruitwater van Sourcy, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Ze zijn inmiddels allemaal op, Ella-Marie vind ze erg lekker!

’s Avonds eten we een frietje.

Vrijdag

Ik maak een lekker receptje v0or op KeukenLiefde, namelijk een stamppot met aspergebroccoli, pesto en gebakken kipfilethaasjes!

’s Avonds eten we allemaal kliekjes uit de koelkast van afgelopen week met een deel van de aspergebroccolistamppot. De overige helft vriezen we in.

Zaterdag

Terwijl Ella-Marie ’s middags weg is naar een kinderfeestje, helpt Johan mij met het opnemen van een nieuw kookfilmpje. We maken appeltaart croissants en ze zijn supergoed gelukt! Coming up soon…

Ella-Marie eet een frietje op het kinderfeestje, dus Johan en ik eten met z’n tweeën vanavond. Yep, homemade pizza natuurlijk.

Zondag

De laatste tijd eten we op zondag graag een stukje vlees van de slager. Vandaag eten we entrecote, gebakken door Johan. Hij maakt er ook nog aardappels uit de oven en een lekkere salade bij. Topmaal!

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, Kookvideo's

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin