Flammkuchen met witlof, peer en gorgonzola

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik dol ben op pizza. En dus ook op flammkuchen. Oorspronkelijk werd de flammkuchen belegd met crème fraîche, uien en spek, maar inmiddels zijn er tal van variaties mogelijk.

Nu het herfst is maak ik graag deze flammkuchen met witlof, peer, gorgonzola en walnoten. De witlof wordt eerst even kort aangebakken in boter en honing waardoor hij wat zoeter wordt. Erg lekker.

Deze flammkuchen is heerlijk om in punten te snijden en te serveren als lunch of borrelhapje. Of serveer als voorgerecht. 

Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Duitse recepten, Lunchrecepten, Voorgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
4 reacties

Deel je liefde

  1. Rien

    Vandaag was het de tweede keer dat ik deze pizza maakte, werkelijk verrukkelijk. Wij eten hem als hoofdmaaltijd, twee personen. Hij is wel machtig, maar zooo lekker…
    Dank je wel voor dit lekkere recept.
    Groetjes uit Tiel,
    Rien

    1. Leuk om te horen Rien dat hij in de smaak valt bij jullie! 🙂

  2. Mirte

    Een heerlijk recept! Zelfs een gast waarvan ik wist dat ze geen witlof lust heb ik dit voorgezet en die at het met smaak op.
    Pas toen ze om het recept vroeg zag ze dat er ook witlof opzat. Ze dacht wel aan peer. Wel een beetje afgeleid door te vragen of ze kon proeven welke kaas ik gebruikt had.

    1. Haha, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Mirte! Afleidings trucjes werken altijd, ik spreek uit ervaring! 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde