Flammkuchen mini’s

Flammkuchen mini's

Deze flammkuchen mini’s zijn het ideale hapje op een feestje of verjaardag. Waarom? Omdat ze gewoon superfeestelijk zijn!

Voor de bodem gebruik ik zachte tortillawraps; die bakken namelijk heerlijk krokant in de oven en maken gedoe met pizzadeeg overbodig. Heel snel en makkelijk dus! Komt ie …

Borrelhapje/snack — 4 tot 6 personen — 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 2 zachte tortillawraps
  • Klein bekertje crème fraîche
  • 2 el magere spekblokjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 ui, in dunne, halve ringen gesneden
  • Paar sprietjes bieslook, in fijne ringen gesneden

Verder nodig
Ronde uitsteekring van ca. 8 cm, eventueel een muffinbakblik (zie onderstaande uitleg)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet het bakblik in met wat olie. Steek rondjes uit de tortilla’s en druk ze in de muffinvormpjes. (Ik gebruik een muffinbakblik omdat je zo leuke, kleine bakjes krijgt, maar als je dit teveel gedoe vindt, of je hebt geen muffinbakblik, kun je de tortillarondjes ook gewoon plat op een bakblik leggen.) Bestrijk de tortilla’s met een beetje crème fraîche en bestrooi met geraspte kaas, ui en spek.

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten en de tortilla’s licht goudbruin zijn. Bestrooi de mini flammkuchen met wat fijngeknipte bieslook en serveer direct.

Flammkuchen mini's

Enjoy!

Menu, Wereldgerechten, Duitse recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
9 reacties

Deel je liefde

  1. Monique

    Net gemaakt voor Sinterkerst viering met collega’s. Stiekem eentje voorgeproefd. Mmm mmm dat smaakt naar meer ?
    Ik heb voor de vegetariërs gerookte zalmblokjes gebruikt ?

  2. Nicole Bongers

    Ik heb deze mini flammkuchen laatst gemaakt en ze waren heerlijk. Nu wil ik ze ook maken op de verjaardag van mijn zoontje. Kan ik ze al vantevoren, bakken en dan in de vriezer bewaren en dan op de dag zelf nog even afbakken??

    1. Hoi Nicole, ik denk het wel. Ik zou ze dan wel kort voorbakken zodat ze tijdens de tweede keer bakken niet te donker kleuren. Tip: maak er alvast een paar om het uit te proberen zodat je niet voor verrassingen komt te staan…. 😉

  3. josinevisser

    Wauw, wat was dit een succes op het verjaardagsfeest! Super lekker en heel makkelijk te maken. Dit gaan we vaker maken 🙂

  4. Lya van Gelder

    Hoi Annemiek,

    Ga vanavond de quesadilla maken met brie en mango.

    Aangezien we vandaag met 2 personen zijn, zijn er wat
    van die wraps over.Die mini Flammkuchen gemaakt.
    Heerlijk.Alles wat wij heel erg lekker vinden wordt
    bijgeschreven in het roze boek. Deze dus ook.

    Groetjes Lya

    1. Haha, leuk Lya! Klinkt gezellig en lekker, dat roze boek! 🙂

  5. Mirte

    Wow wat een leuk idee zeg om dit zo te doen met tortillawraps!
    Staat denk ik ook nog eens erg leuk op tafel bij een feestje.

    1. Mirte

      Net gegeten en in één woord: verrukkelijk!

      1. Superleuk om te horen Mirte!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde