Flammkuchen met prei en gerookte zalm

Flammkuchen met prei en gerookte zalm

Vlak voor kerst vroeg ik op Facebook om te stemmen op jouw favoriete preigerecht. Het resultaat? Er is massaal gekozen voor deze flammkuchen met prei! Voor een extra smakelijke touch voeg ik wat gerookte zalm toe. Mmmm, smullen maar!

Hoofdgerecht voor 2 personen — 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 bolletje zelfgemaakt pizzadeeg van ca. 230 g, of een rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 2 flinke el crème fraîche (of voor een slankere versie Turkse yoghurt, ook erg lekker!)
  • 30 g Parmezaan, geraspt
  • 50 g prei, het witte gedeelte, in smalle ringen gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • 50 g gerookte zalm

Flammkuchen met prei en zalm-8181

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (bij mij is dat 220 graden). Gebruik bij voorkeur de pizzastand als je die hebt, of anders de heteluchtoven.

Rol het deeg — op een met bloem bestoven werkblad — uit tot een ronde lap. Besmeer de bovenkant royaal met crème fraîche, houd circa 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met de geraspte Parmezaan. Hussel de prei om met een klein beetje olijfolie en verdeel over de pizza. Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de deegranden licht goudbruin en knapperig zijn.

Haal uit de oven en beleg met in kleine stukken gescheurde gerookte zalm. Serveer direct.

Flammkuchen met prei en gerookte zalm
Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Duitse recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Mirjam

    mag griekse yochurt ook>

    1. Ja hoor, dat kan!

  2. Bertien

    Krijg je op deze manier ook die hele dunne bodem die zo speciaal is bij Flammkuchen?
    Hoor graag van je.

    Groet,
    Bertien

    1. Als je een hele dunne bodem wilt moet je het deeg gewoon heel dun uitrollen Bertien.

      1. Bertien

        Dank je!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde