Slank & Snel: Freekeh-salade met gerookte zalm

Slank & Snel: Freekeh-salade met gerookte zalm

Op mijn oproep op Facebook over welke categorie recepten wekelijks op KeukenLiefde moeten schitteren, werd massaal gestemd. Superleuk! Het blijkt dat de behoefte aan (gezonde) kinderrecepten en snelle en gezonde recepten voor grote mensen, ongekend groot is. We leven in een tijd van bewustwording en een gezonde leefstijl, zoals dat zo mooi heet.

Daarom vul ik vanaf nu elke maandag de categorie Slank & Snel met recepten die garant staan voor een platte buik, slanke heupen en strakke billen! (Sporten helpt natuurlijk ook, maar ik eet me liever slank. ;)) O ja, en ze staan ook nog eens binnen 15 minuten op tafel! En en en, ze zijn natuurlijk ongekend lekker! Want ook afvallen mag een feest zijn!

Op de kinderrecepten moet ik nog even borduren, maar ook die jongens en meisjes komen er razendsnel aan …

Goed, en dan nu het recept. Heb je al gehoord van ‘Freekeh’? Om heel eerlijk te zijn: ik niet, tot voor kort. Nee, het is niet de naam van de plaatselijke dorpsmalloot; wel van een zeer voedzaam (oer)graan. Freekeh is gemaakt van jonge tarwe en wordt na het oogsten geroosterd. Het is rijk is aan eiwitten, vezels, belangrijke vitamines (waaronder B1 en B2), en geeft langzaam energie af, waardoor je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt dan bij rijst, bijvoorbeeld. Tijd dus voor een lekker en gezond recept met … Freekeh!

Lunch- of licht hoofdgerecht voor 2 personen – 15 minuten

Ingredienten

  • 100 g Freekeh
  • 150 g gerookte zalm, in stukken gescheurd
  • 1 komkommer
  • Bosje radijs
  • Paar takjes verse peterselie
  • Sesamzaadjes
  • Hennepzaad
  • Extra vierge olijfolie
  • Sushi-azijn
  • Zout en peper uit de molen

Freekehsalade met gerookte zalm -1

Verder nodig
Dunschiller

Bereiding
Doe de Freekeh in een pan met water, roer goed door en breng aan de kook. Kook in circa 15 tot 20 minuten gaar.

Freekehsalade met gerookte zalm -2

Schil ondertussen de komkommer met de dunschiller, over de lengte in lange plakken (de waterige zaadlijsten gooi je weg). Leg de komkommerlinten in een kom en schenk er wat sushi-azijn en olijfolie overheen, genoeg om de komkommers te marineren.

 

Was de radijsjes en snijd ze in plakjes of halveer ze. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin zijn. Was de peterselie en hak heel fijn.

Giet de Freekeh af en laat goed uitlekken in een zeef.

Freekehsalade met gerookte zalm -4

Schep de Freekeh op twee borden en verdeel de gemarineerde komkommer, radijsjes, gerookte zalm, peterselie, sesamzaadjes en hennepzaad eroverheen. Besprenkel met het marinadevocht van de komkommers en breng op smaak met zout en peper.

Freekehsalade met gerookte zalm -13

Eet smakelijk!

Themarecepten, Campingrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten, Salades

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Dit recept heb ik nog niet eerder gezien. Kwam toevallig op deze website terrecht. Echt super dat er zoveel gezonde maaltijden vinden zijn hier. Ik ga morgen meteen aan de slag!

  2. Leuke gezond receptje zeg,wil het graag eens proberen.
    Klein vraagje waar kan ik freekeh van halen?

    1. In ieder geval bij de AH. Daar haal ik het altijd. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde