Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een feestelijk glas garnalencocktail mag met kerst niet ontbreken. Ik kies altijd voor de kleine, delicate Hollandse garnalen. Ze zijn behoorlijk aan de prijs maar hun zoete, verfijnde smaak is nergens mee te vergelijken.
In deze variant combineer ik de klassieke garnalencocktail met cocktailsaus met de frisse smaak van appel, bleekselderij en walnoot. Een verukkelijke combi die je moet proberen!
Voorgerecht voor 3 personen (of als amuse voor 6 personen)
Ingrediënten
Bereiding
Meng de garnalen in een kom met de appel, bleekselderij, walnoten, bieslook en breng op smaak met het sap van een halve citroen, de walnotenolie en zout en peper.
Verdeel het garnalenmengsel in drie kleine glaasjes en schep bovenop elk glaasje een lepel cocktailsaus. Garneer met de achtergehouden walnoot, bieslook en eventueel een snuf cayennepeper.
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Thema recepten, Kerstrecepten, Hollandse recepten, Voorgerecht
Verdeel je liefde