Gebakken aardappels met spek en eieren

Gebakken aardappels met spek en eieren

Ok, dit is misschien wel een heel simpel gerecht, maar daarom beslist niet minder lekker! Gebakken aardappels met spek en eieren. Geserveerd met een lekkere groene salade, is dit een waar feestmaal. Bovendien is het erg makkelijk om te maken, wat de feestpret natuurlijk alleen maar ten goede komt!

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappels (of reeds gekookte en afgekoelde aardappels kan ook)
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 4 eieren
  • 40 g geraspte kaas
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding
Bak op laag vuur de spekjes uit in een droge koekenpan. Pel en snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan de spekjes als deze net licht beginnen te kleuren en bak ze even mee tot ze zacht zijn. Schep de spekjes en de ui op een bord en zet zolang opzij.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de koekenpan opnieuw met een flinke scheut olijfolie. Bak de aardappels op middelhoog vuur aan alle kanten totdat ze gaar en goudbruin zijn. Breng ze op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de uien, spek en het klontje roomboter toe aan de aardappels en warm alles even goed door.

Schuif de aardappels in de pan opzij en breek hier een ei in. Zet het vuur laag en bestrooi de eieren met wat zout en peper. Strooi tot slot de geraspte kaas over de aardappels en het eiwit en laat de eieren langzaam stollen.

Gebakken aardappels met spek en eierenServeer met een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(11 stemmen)
10 reacties

Deel je liefde

  1. Hoi,
    Ik kom nu voor het eerst op je site en ik moet zeggen dat je echt lekkere recepten hebt! Ik waardeer ze zeer in elk geval. Vooral de eenpans- en ovenrecepten worden zeer gewaardeerd hier. We zijn maar saampjes maar jouw recepten zijn makkelijk te halveren valt me op. Vaak is dat niet zo.
    Bedankt voor je recept en ik wip nog wel eens binnen.
    Geniet van de zomer en nog heel veel bak/kookplezier.
    Hartelijke groetjes

    1. Hoi Marja, superleuk om te horen dat je geniet van onze recepten! Jij ook veel kook- en smulplezier deze zomer! 🙂

  2. Wat een handig recept. Ik ga hem bewaren voor het kamperen binnenkort. En er komt een leuk artikeltje aan waar in ik hem ga opnemen!

  3. Larissa

    Hai Annemiek,

    Hoeven de rauwe aardappels niet voorgekookt te worden?

    Groetjes,
    Larissa

    1. Nee, dat hoeft niet.

    2. Lia

      Wat voor lekkere salade kan ik bij die aardappeltjes met spek en ei het beste doen?

  4. Hoi Conny, je vindt het recept op de homepage onder de categorie ‘moment van de dag’, ‘hoofdgerecht’, ‘eenpansgerechten’. 🙂

  5. Hoi kan je me aub helpen?, ik zat van de week op de site te kijken en toen zag ik krielaardappeltjes met eieren ik kan het niet meer vinden waar moet ik kijken
    heel hartelijk bedankt

    1. Karolien

      Zou dit met smac ook lekker zijn?

      1. Ja hoor, dat kan ook! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde