Gebakken kwarktaart met rood fruit

Een heerlijk alternatief voor Amerikaanse cheesecake is de Duitse käsekuchen, oftewel gebakken kwarktaart. Door de kwarkvulling is de taart na het bakken iets lichter en luchtiger van structuur dan de bekende cheesecake. Heerlijk om te garneren met vlaaivulling en vers rood fruit. Een plaatje om te zien en een feest om op te eten! 

Wereldgerecht, Duitse recepten, Zoet, Gebak

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(8 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

 1. Anne

  Er staat niet vermeld dat de taart heel lang moet afkoelen. Dag 2 (na anderhalve dag) in de koelkast smaakt de taart veel beter en is stijf geworden.

  1. Hoi Anne, bedankt voor je opmerking! Ik heb het erbij gezet in de tekst! Hopelijk heeft hij goed gesmaakt. 🙂

 2. Dem

  Wat is het verschil tussen crème fraiche en slagroom?

 3. Joep

  Recept voor het deeg klopt niet te weinig voor een vorm van 26 cm de rest is prima

  1. Hoi Joep, het zijn de hoeveelheden die ikzelf gebruikt heb. Zoals je op de foto’s kunt zien paste het prima. Misschien dat je het deeg de volgende keer iets dunner kunt uitrollen?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin