Gedroogde tomaten uit de oven

Weet je van gekkigheid niet wat je met de tomaten uit je moestuin moet? Een van mijn favoriete manieren om ze te verwerken – naast verse tomatensoep – is om ze te drogen in de oven. Let wel, je kunt hier alleen goed gerijpte tomaten voor gebruiken. Groene tomaten of tomaten die half gerijpt zijn, zijn te zuur. Je kunt natuurlijk ook verse tomaten kopen op de markt, of in de winkel. Het drogen van de tomaten kan – afhankelijk van de grootte van de tomaat en het gewenste droogresultaat – tot wel 12 uur duren. Moeilijk is het niet. Op het snijden van de tomaten na hoef jij niks te doen. De oven doet al het werk! Bewaard in een goed schoongemaakte pot op een koele, donkere plek zijn de tomaatjes weken, tot wel maanden houdbaar. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoen, Zomerrecepten, Bijgerecht, Salades, Voor bij de borrel, Groenten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(7 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. peter

    belangrijkste bij groene tomaten is denk ik dat er een giftige stof in zit. De een is daar gevoeliger voor dan een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin