Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse

Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse

Al jarenlang ontbijt, lunch of snack ik rijstwafels met Hüttenkäse. Door de neutrale smaak kun je er eindeloos mee variëren zodat het nooit verveelt (de rijstwafeltaartjes met Hüttenkäse, komkommer, sla, tomaat, radijs en vers geknipte bieslook zijn mijn favoriet!). Maar hoewel ik Hüttenkäse meestal koud eet, kwam ik onlangs tot de ontdekking dat je hem ook voor warme bereiding kunt gebruiken. I like! In dit gerecht combineer ik Hüttenkäse met gepofte zoete aardappel, pittige chorizo en frisse lente-ui. En wauw, wat is dat lekker! Bovendien is het echt supermakkelijk om te maken, want de oven doet al het werk. Yes! We hebben er weer een nieuwe favoriet bij.

Hoofdgerecht – 2 personen – 15 minuten + 60 minuten in de oven (Serveer je dit gerecht als lunch of als bijgerecht, reken dan een halve zoete aardappel per persoon.)

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 bakje Hüttenkäse à 200 gram. (Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen, gebruik dan de verpakking van 400 gram)
  • 1/3 stuk chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
  • Half bosje lente-ui, gewassen en in smalle ringen gesneden

DSC_8013-2

Verder nodig
Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels onder de koude kraan en dep ze droog. Wikkel de aardappels apart van elkaar in een stuk folie en leg ze op een rooster in het midden van de oven. Pof de aardappels in circa 50 tot 60 minuten gaar. Haal de zoete aardappels uit de oven, maar laat de oven aan staan.

Verwijder het folie en snijd de zoete aardappels over de lengte doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een lepel en schep de uitgeholde zoete aardappel in een kom. Roer los met een vork en vermeng met de Hüttenkäse, chorizo en lente-ui. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Leg de gehalveerde zoete aardappels in een – licht ingevette – ovenschaal en schep de vulling erin.

Zet ze nog circa 15 minuten in de oven.

Besprenkel de zoete aardappels uit de oven met wat goede olijfolie en serveer met een fris groene salade.

DSC_8072-14

Eet smakelijk!

Wist je dat Hüttenkäse:

  • Rijk is aan eiwitten en 3,9% vet bevat
  • Ook heerlijk smaakt over een salade

Dit is een gesponsord artikel. 

Winterrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Sandra

    Hmmm goeie combi zeg, ga ik een keer proberen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde