Geroosterde pompoenpuree

Geroosterde pompoenpuree

“Pompoenpuree?”, hoor ik je denken.”Wat moet ik daar nou mee!”

Tja, wat niet!

Pompoenpuree is heel eenvoudig om te maken en heeft een heerlijk zachte en lichtzoete smaak. Ik gebruik hem voor deze feestelijke pompoenbroodjes (recept komt eraan!), verwerk hem in een smeuïge cake (komt er ook aan!), verras koffieliefhebbers met een pumpkin spice latte, of ik gebruik hem als vulling voor deze waanzinnig lekkere ravioli

Ingrediënten

  • 1 pompoen

Het makkelijkste is om een pompoensoort te nemen die je niet hoeft te schillen zoals een bio pompoen, of een Hokkaido.

Geroosterde pompoenpuree

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen doormidden en schep de pompoenzaden eruit. Leg de pompoenhelften (snijd een grote pompoen eventueel in meerdere parten) op een met bakpapier bekleed bakblik en bak 25 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is.

Snijd eventuele harde, of donkere stukken van de schil weg. Laat de pompoen afkoelen en pureer met de staafmixer.

Bewaar de pompoenpuree in een luchtdichte diepvrieszak tot gebruik in de koelkast, of — als je hem langer wilt bewaren — in de diepvries.

Geroosterde pompoenpuree

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Seizoensrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde