Gevulde pannenkoeken

Gevulde pannenkoeken

Gesponsord — Onlangs werd ik door Castello uitgedaagd tot het koken van een lekker recept met hun Castello Burger Blue. Zoals je inmiddels wel weet ga ik geen uitdaging uit de weg. Bovendien was ik al fan van de handig voorverpakte plakken blauwaderkaas Castello Burger Blue: ze zijn vol en romig van smaak en hebben een lekker licht pitje. Ik gebruikte ze eerder voor deze goddelijke vega pompoenburger en voor deze stoere blue cheese burger. Lekker jòh!

In De Kookerij Culinary College in Noordwijkerhout ging ik — samen met enkele andere foodies — de uitdaging aan. Nadat chef-kok Robert Verweij ons de diverse mogelijkheden met Castello had laten zien én proeven, mochten wij aan de slag met ons eigen gerecht.

Ik gebruikte de plakken Castello Burger Blue dit keer niet voor een burger. Want waarom zou je die handige plakken VerrukGeluk alleen daarvoor gebruiken? Ze smaken net zo lekker in een knapperige tosti met peer, of over deze met spinazie en ricotta gevulde pannenkoeken, kort gegratineerd in de oven.

Dit is echt comfort food!

Aldus chef-kok Robert na het proeven van dit gerecht. Haha, een typisch Annemiek gerecht dus. Ik houd ervan!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 8 pannenkoeken (ik gebruikte dit basisrecept)
  • 3 el boter
  • 600 g verse spinazie, grondig gewassen
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 250 g beenhamblokjes, of reepjes
  • 250 g ricotta
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 1 verpakking Castello Burger Blue

Gevulde pannenkoeken - Castello campagne-1225

Verder nodig
Grote koekenpan, zeef, kookpan, ovenschaal

Bereiding
Verwarm de ovengrill. Vet de ovenschaal in.

Verhit een koekenpan met 1 el boter en voeg de spinazie toe. Laat op hoog vuur slinken. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht eruit. Hak de spinazie grof met een mes.

Verhit een kookpan met de overige 2 el boter en voeg de sjalot en chilivlokken toe. Fruit op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, een minuut mee. Voeg al roerend de melk toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt. Voeg de beenhamblokjes, spinazie en de ricotta toe en warm even mee. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoekjes en rol ze op. Leg ze in de ovenschaal en verdeel de plakken Castello Burger Blue erover.

Bak circa 8 minuten onder de grill, of totdat de kaas gesmolten is.

Gevulde pannenkoeken

Eet smakelijk!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Castello.

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
4 reacties

Deel je liefde

  1. Lieve Simons

    Op hoeveel graden zet je de oven ?

    1. De ovengrill heeft geen temperatuurstand. Het zijn de bovenste spiralen in je oven waarmee je een gerecht een bruin korstje kun geven.

  2. Frank

    Gisteren dit recept gemaakt. Ongelooflijk zitten smullen. Bedankt!

    1. Wat heerlijk om te horen Frank! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde