Gezonde kapsalon

Gezonde kapsalon

Dit is een slanke en gezonde variant op het bekende frietje kapsalon. In plaats van gefrituurde friet en shoarmavlees gebruik ik groentefriet uit de oven en gekruide kipfilet. De knoflooksaus maak ik van Griekse yoghurt. Zowel Johan, Ella-Marie en ik vonden deze variant lekkerder dan het origineel. Een dikke vette aanrader dus! 

Hoofdgerecht voor 3 personen 

Ingrediënten

  • 800 g groentefriet (ik gebruikte een zak voorgesneden groentefriet van wortel, knolselderij en pastinaak)
  • 3 el olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 1 el cajunkruiden*
  • Handje 20+ geraspte kaas
  • IJsbergsla, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in stukjes gesneden
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • 3 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el bieslook (gedroogd of vers)

Gezonde kapsalon

*Je kunt natuurlijk ook shoarmakruiden gebruiken, maar ik vind cajunkruiden beter bij dit gerecht passen.

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Spreid de groentefriet in een enkele laag uit over een met bakpapier bekleed bakblik en hussel om met 2 el olijfolie. Bestrooi met wat gemalen zeezout. Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege de baktijd een keer om.

Opmerking: groentefrieten bakken in de oven niet zo krokant als aardappelfriet

Snijd de kipfilet over de lengte in repen en schep om met de cajunkruiden en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de zoete aardappelfriet in een ovenschaal en leg de kip erbovenop. Bestrooi met kaas.

Zet de oventemperatuur terug naar 200 graden en bak de schotel circa 15 minuten, of totdat de kip gaar is.

Roer de yoghurt los met de knoflook, bieslook en wat zout en peper.

Bestrooi de ovenschotel met de sla, komkommer en tomaat en serveer met het yoghurtsausje.

Gezonde kapsalon

Geniet!

Thema recepten, Koolhydraatarme recepten, Slank, Kiprecepten, Ovenrecepten, Glutenvrij, Hoofdgerecht

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marjolein

    Heb deze heerlijk uitziende kapsalon nu in de oven staan. Heb plaats groentenfriet krieltjes gebruikt en er nog reepjes paprika en ui aan toegevoegd. Gaan het zo beleven ben benieuwd!! 🙂

    1. bennie

      Deze fijne variant dankzij Marjolijn in ons standaardmenuutje opgenomen erg lekker kunt er ook eindeloos op varieren, de voorgesneden ovengroentezakken hebben de grootgrutters uit het assortiment gehaald blijkbaar te populair en hebben er nu veels te dure ovengroente voor in de plaats gelegd ( snij afval a 3.49 per 400 gram of zo ) , gewoon zelf een pastinaak,knolselderij,winterwortel zoete aardappel halen en snijden , klaar is klara !!!
      Heb nu de variant pastinaak knolselderij (had nog over van vorige keer) verse vlaamse friet (nog over van een ander gerecht) 1 winterpeen erbij gekocht (25ct) en een zoete aardappel(60 ct of zo ) ik doe de kip met Gyroskruiden ook lekker !!

      bedankt en eet smakelijk inderdaad lekkerder dan ’t vette origineel

      grtjes Bennie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin