Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel

Ik ben al jaren abonnee van het magazine Koken & Genieten. Maar gek genoeg kook ik er bijna nooit iets uit; wel raak ik vaak geïnspireerd door de recepten en de foto’s. Maar laatst bladerde ik door een oude editie en werden mijn ogen aangetrokken door dit recept: ham-kaasstrudel.

Bingo! Dat wilde ik maken. Ik ben dol op alles waar ham en kaas in zit en een ham-kaasstrudel klonk als heerlijke muziek in de oren. Ik volgde het recept zelfs exact op; er staat namelijk niets in wat ik anders zou willen doen.

Deze ham-kaasstrudel smaakt heerlijk bij de borrel of als hartige snack tussendoor of gewoon bij een kom soep. Snel maken dus en smullen maar!

Hapje / snack voor 4 personen — 8 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 120 g filodeeg (de helft uit een verpakking)
  • 50 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 4 plakken ham
  • 100 g kruidenroomkaas
  • 75 g geraspte kaas

ham-kaas strudel-9248

Verder nodig
Theedoek, kwastje om te bestrijken, vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Haal het filodeeg 10 minuten van tevoren uit de diepvries en laat in de verpakking ontdooien.

Leg een vel filodeeg op een theedoek en bestrijk met de smolten roomboter. Leg het volgende vel filodeeg overdwars op de eerste plak — zo wordt de rol steviger — en bestrijk opnieuw met boter. Herhaal deze stappen totdat al het filodeeg op is. Houd een klein beetje boter achter de hand.

Beleg het filodeeg aan de onderzijde met de plakken ham. Bestrijk de ham met de roomkaas en bestrooi met de geraspte kaas — houd een beetje geraspte kaas achter de hand.

Vouw de zijkanten van de rol naar binnen. Rol strak op vanaf de kortste kant. Bestrijk de bovenkant van de rol met de overige boter en bestrooi met de overige kaas. Leg op het bakblik en bak circa 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Laat de strudel voor het aansnijden iets afkoelen. Snijd met een broodmes in plakken.

Ham-kaasstrudel

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Duitse recepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(16 stemmen)
11 reacties

Deel je liefde

  1. Chantalle

    Zou ik deze strudel ook vooraf (in de morgen) kunnen klaarmaken, en savonds alleen nog afbakken?
    Zoja hoe moet ik het dan verpakken

    1. Hoi Chantalle, ik heb daar geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen. Ik zou de strudel dan stevig inwikkelen in vershoudfolie en bewaren in de koelkast tot gebruik. Vlak voor het afbakken pas inkwasten met boter.

      1. Anne

        Top! Hij moest bij mij alleen wel langer erin en ook later 220 graden paar minuten

      2. Feetje1971

        Zou dit met bladerdeeg ook lekker zijn?

        1. Ja hoor, dat kan zeker.

  2. petralien

    GERARD

  3. Saar

    Ik volg je nog maar een paar dagen op FB , maar jij bent nu al een hit hier in huize Binnema ???

    1. Haha, dat hoor ik graag Saar!! 🙂

  4. Arja

    Jaaaaaa, het wachten meer dan waard.Deze moet ik gewoon maken, wij zijn ook dol op alles waar ham/kaas in zit 🙂

  5. Simpel, maar hartstikke lekker! Biedt zoveel mogelijkheden he, zo’n rol filodeeg…

  6. Elisa

    Hmmm, dat klinkt goed!
    Ik heb een keer eerder met filodeeg gewerkt, toen vond ik het een drama maar ik ga het gewoon nog eens proberen! Ik denk dat ik toen de fout heb gemaakt om het buiten de verpakking te laten ontdooien.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde