Hartige wentelteefjes met jam

Hartige wentelteefjes met jam

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze hartige wentelteefjes met ham en kaas smaken echt ontzettend lekker! Om ze toch een zoet accent te geven worden ze tot slot bestrooid met poedersuiker en geserveerd met jam. Een heerlijke tosti variant voor de echte zoetekauwen onder ons!

In Amerika heten deze hartige wentelteefjes Monte christo sandwich. Ze staan bijvoorbeeld op de menukaart in Disneyland en zijn daar erg populair, vooral bij de kinderen. Ook onze dochter is er gek op!

Ingrediënten

  • 4 boterhammen, korstjes eraf gesneden
  • Beetje smeerboter
  • Plakjes kaas
  • Plakjes ham
  • 1 ei
  • Klein scheutje melk
  • Klontje boter of olie om in te bakken

Om te serveren wat poedersuiker en jam (ik gebruikte heerlijke bloedsinaasappeljam van 1000 en 1 smaken)

DSC_5137_800x574

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding
Besmeer het brood lichtjes met boter en beleg met ham en kaas.

DSC_5139_800x555

Leg de tweede boterham erop en druk goed aan. Klop het ei los met een klein scheutje melk.

DSC_5140_800x559

Verhit de koekenpan met wat boter of olie. Wentel het brood door het ei beslag en bak ze aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.

DSC_5141_800x536

Hartige wentelteefjes met jam

Bestrooi met wat poedersuiker en serveer met jam.

Eet smakelijk!

Lunchrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde