Hollandse pot met culinaire twist

Hollandse pot met culinaire twist

Hoewel ik niet vaak typisch Hollandse pot kook kan ik er op zijn tijd wel ongelofelijk van genieten. Ik kan het echter toch niet laten de gehaktballen, spruiten en gekookte aardappel net even iets anders te bereiden dan normaal. Ik noem dit dan ook Hollandse pot met een culinaire twist!

En wat is dit gerecht lekker!! De spruitjes heb ik kort gewokt met macadamianoten in plaats van te koken en het recept voor de gehaktballen zijn van restaurant De Librije in Zwolle.

Kijk hier voor het recept van de spruiten en hier voor de gehaktballen.

Verder eten wij er een lekkere gekookte aardappel bij in de schil. De aardappel met schil en al even goed schoon boenen en gaar koken in water met zout. Daarna, in de bovenkant van de aardappel, met een mes een kruis snijden. Druk dan voorzichtig de onderkant van de aardappel met je vingers in zodat je de binnenkant van de aardappel aan de bovenkant naar buiten drukt. Leg een plakje kruidenboter op de aardappel zodat de boter gaat smelten en in en over de aardappel loopt.

DSC_0907_800x536Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Herfstrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin