Kersencake met Nutella swirl

Kersencake met Nutella swirl

Deze goedgevulde kersencake met Nutella swirl is beslist één mijn meeste favoriete cakes ever! Wees gewaarschuwd: hij is verslavend lekker!

20 minuten + 55 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 250 g ontpitte kersen, uitgelekt, vers of uit een pot
  • 2 el Nutella

Verder nodig
Grote cakevorm, elektrische handmixer, fijne zeef, spatel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in.

Doe de suiker en boter in een grote kom en klop met de mixer tot een luchtige crème.

DSC_4566_800x536

Breek de eieren boven een kom en voeg, al kloppend, één voor één de eieren toe aan de botercrème. Voeg steeds pas het volgende ei toe, als de vorige is opgenomen.

Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel beetje bij beetje door het beslag.

DSC_4569_743x600

Leg de kersen op een stuk keukenpapier en dep ze goed droog.

DSC_4570_800x536

Spatel de kersen voorzichtig door het cakebeslag en schep het beslag in de cakevorm. Verdeel ongeveer 2 flinke eetlepels Nutella over het beslag en roer met een vork door het beslag.

DSC_4572_800x447

DSC_4575_800x536

Niet te lang roeren, anders krijg je bruin beslag en zie je de Nutella swirl niet meer! Bak de cake 55 minuten in de oven, zonder tussentijds de ovendeur te openen, anders zakt de cake in.

Haal de cake uit de oven en laat hem verder afkoelen.

Kersencake met Nutella swirl

Serveer de cake op een mooie schaal en serveer eventueel met een dot lobbig geklopte slagroom – of gebruik een spuitbus slagroom als je net als ik geen seconde langer kunt wachten – en bestrooi met wat cacaopoeder.

Enjoy!

Themarecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
10 reacties

Deel je liefde

  1. Sylvia

    ik had de kersten goed laten uitlekken en drooggedept met keukenpapier, maar volgens mij waren ze binnenin nog veel te nat, de cake stortte in en was vochtig. Maar nu ik dit weet ga ik zeker nog een keer proberen, net zolang totdat het lukt!!
    Heb je nog een tip om de kersten droger te krijgen?

    1. Hoi Sylvia, goed droogdeppen is idd belangrijk. Eventueel kun je de kersen de volgende keer bestrooien of wentelen door wat maizena om het overtollige vocht te absorberen.

      1. julie

        hoi Annemiek hier zelfde probleem, alles volgens recept en daarnet stortte de cake volledig in nog helemaal vochtig binnenin 🙁 is langer bakken ook een optie voor alle zekerheid ? zoja hoelang dan langer ? groetjes van een Belgische fan !

        1. Hoi Julie, wat balen dat hij in stortte! Langer bakken is zeker een goede optie (en waarschijnlijk ook de enige optie die werkt! 🙂 Ik zou de oventijd eerst verlengen met 10 minuten. Om te testen of de binnenkant van de cake gaar is kun je een houten prikker in het midden van de cake steken. Als de prikker er droog uitkomt zonder nat cakebeslag (Nutella en eventueel kersenvocht daargelaten) is de cake goed. Anders nog iets langer bakken, net zolang tot hij goed is. Laat je me weten als het lukt? Ik ben heel benieuwd! 🙂

  2. Demi

    Hallo!

    Op welke oven stand moet de cake gebakken worden?

    Groetjes

    1. Hoi Demi, staat in het recept aangegeven hoor. Op 180 graden. 🙂

  3. Hallo.
    Mijn cake bleef ne 45 min. Nog zacht van binnen hoe kan dat.

    1. Hoi Hannie,

      Elke oven werkt weer anders. Bij mij was de cake na 45 minuten goed, maar bij jou moet hij dus iets langer. Probeer het de volgende keer 55 minuten. Ik heb de tijd in bovenstaand recept aangepast. Bij twijfel of de cake gaar is kun je eventueel met een sateprikker in de cake te prikken. Als de sateprikker droog uit de cake komt, is de cake gaar. Ik ben hier echter nooit zo’n voorstander van, omdat de cake dan in kan zakken.

  4. lya van gelder

    Heb de cake gebakken

    Heerlijk

    Groetjes Lya

    1. Fijn dat het gesmaakt heeft Lya! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde