Over Keuken♥Liefde

Lieve mensen,

De geboorte kon niet uitblijven. De droom kwam telkens terug. En toen, op een mooie novemberdag in 2012, gebeurde het: ik schonk het levenslicht aan KeukenLiefde; na mijn prinsesje Ella-Marie, mijn allerliefste kindje.

Fascinatie

KeukenLiefde is lekker eten, lekker drinken, lekker koken. KeukenLiefde is plezier, genot en o zo verslavend. Voor zowel beginners als gevorderden. Nieuwe recepten bedenken, nieuwe ingrediënten ontdekken, nieuwe smaken proeven, nieuwe geuren ruiken, nieuwe kleuren zien, nieuwe kooktechnieken leren, nieuwe combinaties testen, nieuwe variaties maken – inspirerende creaties belanden op tafel na fascinerende ontdekkingsreizen door de rijke culinaire landschappen van de mondiale keukens. KeukenLiefde maakt die reizen, en nodigt iedereen uit om mee te reizen. Hartstochtelijk enthousiasme. Gedreven passie. Vurige beleving. In huis, in de keuken en aan tafel. Dat is KeukenLiefde.

Liefde

Die liefde is me met de paplepel ingegeven. Mijn oma was de beste kok; mijn moeder is de beste thuiskok. Het zijn mijn liefdevolle helden, mijn beste reisgidsen. De culinaire avonturen uit het verleden wil ik herbeleven; vandaag en voor elke dag in de toekomst. Ik wil ze vangen en met liefde doorgeven. Ook aan mijn dochter. Samen onze kooktalenten onderzoeken en de kookkunsten evenaren van overgrootmoeder, grootmoeder en moeder. Ook dat is KeukenLiefde.

Geluk

Daarom kook ik zo vaak als ik kan en plaats ik op KeukenLiefde elke dag een nieuw gerecht. Van uiterst eenvoudige gerechten tot ware sterrengerechten. Ik ga elke culinaire uitdaging aan. Eten, drinken, koken; het verrijkt simpelweg mijn (gezins)leven. Dat geluk wil ik delen. Geluk dat mijn man en dochter versterken als zij meehelpen met inkopen, voorbereiden, koken, tafelen, natafelen, afruimen, afwassen … met de leuke en de minder leuke dingen. Zo overwint liefde en triomfeert geluk.

Droom

Ik hoop dat KeukenLiefde bij velen in de smaak valt. Dat heel veel mensen het culinaire experiment aangaan om nieuwe gerechten te proberen. Elke dag een smakelijk smulfeest. Die droom leef ik, die droom deel ik.

Liefs,
Annemiek Verweij

PS Ontvang ook de lekkerste post van Nederland, zo sta je nooit meer met de mond vol tanden op de vraag: “Wat eten we vandaag?”

♥ ♥ ♥

In de media

In het vierde kwartaal van 2017 gaat KeukenLiefde een exclusieve samenwerking aan met Kenwood. In zowel off- als online commercials gaat Annemiek aan de slag met de Kenwood Chef Titanium. Zo zijn er de hele decembermaand reclamecommercials te zien op 24Kitchen, MTV en Comedy Central en wordt er offline bijvoorbeeld geadverteerd in Smult:

♥ Magazine Midden Betuwe Totaal interviewde KeukenLiefde voor hun november 2017 editie:

Het weekblad Vriendin stelde KeukenLiefde 3 vragen in nr. 43, 2017:

Op 3 oktober 2017 verscheen dit artikel over KeukenLiefde in Stad Tiel.

Op 3 oktober 2017 schreef de Gelderlander dit artikel over KeukenLiefde.

In september 2017 won KeukenLiefde voor de tweede keer op rij de Food Blog Award voor Food Blog van het jaar 2017 en ook Beste Foodvlogger/Youtuber

Op 23 december 2016 schreef de Gelderlander dit artikel over KeukenLiefde.

  In oktober 2016 won KeukenLiefde de Food Blog Award (eerste editie!) voor Food Blog van het jaar 2016!

4 reacties

Verdeel je liefde

 1. Marry

  Annemiek, we hebben afgelopen Zaterdag je Reibekuchen gegeten, en : FANTASTISCH !!! Het waren de echte, zoals we ze ons herinnerden van onze bezoekjes aan ons buuirland vroeger. Ik had de helft van de hoeveelheden gebruikt want we zijn maar met ons tweetjes, en nog was het veel hoor ! Zaterdag warm gegeten en Zondag als lunch (koud). Met stroop, heerlijk. In de krant stond vorige week een recept om groentekoekjes te maken, voornamelijk om kinderen te leren groente te eten. En dat lijkt me lekker voor een hapje tussendoor of voor bij de borrel. Fijngemaakte gekookte aardappelen in een kom, schep er gare groente (eventueel restjes) door, bloem, 1 ei en 1 extra dooier, op smaak maken met zout en peper en/of kerrie. Goed mengen en net als bij de Reibekuchen bakken in de olie als drie in de pan, maar dan kleinere hoopjes. Lijkt het wat ?
  Vriendelijke groeten, Marry

  1. Hoi Marry, wat ontzettend leuk te horen dat de Reibekuchen jullie smaakten! Door je enthousiasme bedenk ik me dat wij ze eigenlijk ook wat vaker moeten eten… 🙂 Die groentekoekjes lijken me echt heerlijk en inderdaad een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat kinderen hun dagelijkse portie groente binnenkrijgen. Bovendien lijken deze koekjes mij ook erg lekker en ik ga ze zeker eens maken! Bedankt voor de tip Marry!!

 2. Hoi Annemiek. Vraagje. Heb jij misschien ook al wat tips voor hapjes voor oud en nieuw b.v. met bladerdeeg?
  Groeten,
  Henny

  1. Hoi Henny, wat denk je van kleine mini saucijzenbroodjes gevuld met gekruid rundergehakt of een knakworstje, kleine mini quiches (bakken in een mini muffinvorm), kleine rondjes steken uit bladerdeeg en mini pizza maken, appelflappen, kaasstengels, bladerdeeg vullen met spinazie en fetakaas…. tja, ik kan zo nog wel even doorgaan 🙂 ik hoop dat je hier wat aan hebt? Als er iets tussenzit waar je heel graag een uitgebreider recept van wilt hebben wil ik binnenkort best een aparte post hierover plaatsen.

Follow on Bloglovin