Kibbeling met huzarensalade

Kibbeling met huzarensalade

Ik ben dol op kibbeling maar een zak mee naar huis nemen vind ik altijd weer teleurstellend, het korstje wordt dan zacht en klef. Vraag gewoon aan je visboer of hij de vis en het beslag apart voor je verpakt, zo kun je het thuis vers afbakken. 

Ingrediënten

  • 500 g witvisfilet + apart beslag van de visboer of dit zelfgemaakte beslag
  • Knoflooksaus
  • Huzarensalade
  • Zachte sla
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • 1 bakje cherrytomaten, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • Extra vierge olijfolie, zout en peper uit de molen
  • Augurken
  • Olie om in te frituren, b.v. zonnebloemolie

Verder nog
frituurpan of braadpan met dikke bodem

Bereiding
Verhit het frituurvet tot 180 graden. Schep de vis door het beslag en bak de vis in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Bak niet teveel vis tegelijk anders gaat het beslag aan elkaar plakken! Schep op een stukje keukenpapier en laat even uitlekken. Meng de sla met de komkommer, tomaat en ui en druppel er wat olijfolie over en breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de kibbeling met de sla, augurken en een bolletje huzarensalade. Een makkelijke en heerlijke maaltijd!

Kibbeling met huzarensalade

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde