Kip-garnaal-maiskoekjes met chilisausdip

Kip-garnaal-maiskoekjes met chilisausdip

Ik ben echt dol op deze verrukkelijke koekjes van kipfilet, garnalen en zoete maiskorrels! Je serveert ze met een pittige, zoete chilisausdip en partjes frisse limoen die dit gerecht helemaal afmaken.

Je kunt de koekjes op een grote schaal serveren als hapje voor een diner of je serveert ze als hoofdgerecht met een lekkere salade of wat knapperige groene groenten.

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende als hoofdgerecht voor 4 personen, of als hapje voor 8 personen.

Ingrediënten 

  • 2 kipfilets, in grove stukken gesneden
  • 250 g rauwe gamba’s, darmkanaal en schil verwijderd
  • 1 eiwit
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 2 à 3 el rode currypasta
  • 50 g panko (Japans paneermeel) of vers broodkruim
  • 1 blikje maiskorrels
  • 2 à 3 el gehakte koriander
  • 4 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • 1 limoen, in partjes gesneden

DSC_0730_800x536

Voor de chilisausdip

  • 4 el zoete chilisaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl vissaus

DSC_0754_800x536

Verder nodig
keukenmachine, koekenpan, grote kom, keukenpapier

Bereiding
Doe de kip, garnalen, eiwit, knoflook, currypasta en panko in de keukenmachine en hak fijn tot een dikke puree.

DSC_0732_800x536

Schep dit in een grote kom en roer de mais, koriander en lente-ui erdoor.

DSC_0742_800x536

Vorm hier met vochtige handen middelgrote koekjes van. Verhit een koekenpan met ruim olie en bak de koekjes in meerdere porties aan beide kanten goudbruin.

DSC_0759_800x536

DSC_0780_800x536

Leg de koekjes die klaar zijn op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Maak ondertussen de chilisausdip door de ingrediënten met elkaar te mengen. Leg de koekjes op een mooie serveerschaal met de chilisausdip en partjes limoen.

DSC_0788_800x536

De limoenpartjes kun je uitknijpen boven de koekjes voor een extra fris accent.

Wij aten er een salade bij van wat zachte sla, wortelreepjes, komkommer en fijngesneden rode ui, op smaak gemaakt met wat sesamolie en een paar druppels van de zoete chilisausdip.

DSC_0765_800x536

Kip, garnaal, maiskoekjes met chilisausdip

Eet smakelijk!

Voorgerechten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Visrecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Alexandra

    Ze zijn lekker! Thanks 🙂

    1. Fijn om te horen Alexandra en graag gedaan! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde