Kip Hawaï met rijst

Deze kip Hawaï is een van de lievelingsgerechten van dochterlief. Malse stukjes kip, paprika en prei in een zoetzure saus met frisse stukjes ananas. Geserveerd op een bedje van witte rijst! 

Kinderrecepten, Kiprecepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 400 g kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, schoongemaakt en in halve ringen
  • 2 rode paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 1 blikje ananasstukjes op siroop à 227 gram
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Zonnebloemolie

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.

Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie. Voeg de kipdijfilet toe en bestrooi goed met zout en peper uit de molen en de kerrie- en gemberpoeder. Bak op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur wat lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak 1 minuut mee tot de ui zacht en glazig is. Voeg de prei en paprika toe (bestrooi met nog wat extra zout) en bak enkele minuten mee tot ze iets zachter zijn.

Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de ananasstukjes, siroop uit het blikje, een borrelglas water, chilisaus en azijn toe en laat de saus zachtjes even pruttelen tot alles door en door warm is. Als de saus te dik of te zoet is kun je wat extra water toevoegen. Roer vlak voor serveren de lente-ui door de saus, houd wat achter voor garnering.

Verdeel de rijst en kip Hawaï saus over de borden en bestrooi met de achtergehouden lente-ui.

Kip Hawaï met rijst

Kip Hawaï met rijst

7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Diet

    Welke chilisaus gebruik je bij dit recept?

    1. Y.M.

      Dank je voor je reactie, Annemiek. Gerecht ondertussen gemaakt. Super lekker. Komt bij mijn favorieten.

      1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂

    2. Y.M.

      Ik heb zoete chili saus gebruikt, is in allerlei supermarkten te koop.

  2. Y.M.

    Beste Annemiek,

    Dit lijkt me een lekker gerecht. Ik wil dit morgen gaan maken. Kan ik hiervoor ook gewone azijn gebruiken? Of raadt jij de balsamicoazijn echt specifiek aan? Ik weet niet wat het smaak verschil is. En waar kan ik die balsamicoazijn kopen?

    Vriendelijke groet, Yvonne

    1. Hoi Yvonne, ik gebruik altijd witte balsamicoazijn omdat die een zachte, verfijnde smaak heeft. Je kunt natuurlijk ook andere azijn gebruiken die jezelf lekker vindt of in huis hebt.

  3. Harry

    Tip: strooi er wat geroosterd amanderschaafsel of cashewnoten over

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin